Pavel Durov: Tarihin en büyük dijital göçüne şahit oluyoruz - Haberler - indir.com

Pavel Durov: Tarihin en büyük dijital göçüne şahit oluyoruz

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-15 13:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Sosyal Medya

Telegram CEO’su Pavel Durov, Telegram platformundaki kişisel kanalı üzerinden yaptığı açıklamada tarihin en büyük dijital göçüne tanık olduğunu dile getirdi. Pavel Durov, Telegram’da kişisel kanalını açan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da atıfta bulunarak siyasi liderlerin Telegram'a katılmaları dolayısıyla onur duyduklarını aktardı.

"İnsanlık tarihinin en büyük dijital göçü"

Son günler içerisinde en çok konuşulan anlık mesajlaşma uygulaması Telegram'ın en yetkili isimlerinden biri olan ve uygulamaya yapılan geçişlerle ilgili açıklama yapıldı. Platformun kurucusu ve halen de CEO'su olan Pavel Durov, kişisel Telegram kanalı üzerinden yaptığı paylaşımda “İnsanlık tarihinin en büyük dijital göçüne tanık oluyoruz.” açıklamasında bulundu.

Telegram gruplarında sesli sohbetler özelliği kullanıma sunulduTelegram gruplarında sesli sohbetler özelliği kullanıma sunuldu

Bundan birkaç gün önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da kendi Telegram kanalını açtığının bilgisini vermiş ve vatandaşları da bu platforma davet etmişti. Buna ek olarak ise Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro da Telegram’da kendi kanalını açarak Brezilya vatandaşlarına direk olarak Telegram üzerinden hitap etmeye başlamıştır. CEO Pavel Durov, Türkiye ve Brezilya cumhurbaşkanına atıfta bulunarak siyasi liderlerin Telegram’ı tercih etmelerinden çok memnun olduğunu dile getirdi.

Diğer sosyal medya platformlarına göre Telegram'ın daha şeffaf bir algoritma üzerine kurulduğunu belirten CEO, Telegram kanallarını liderlerin vatandaşlarla güvenilir bir şekilde iletişim kurmalarının tek yolu olarak değerlendirildi. 

Telegram’ın CEO’sunun açıklamasının ilgili kısmı şu şekilde;

“Son yazımdan bu yana, Telegram’a geçen yeni kullanıcılarda önemli bir hızlanma görüldü. İnsanlık tarihinin en büyük dijital göçüne tanık oluyoruz. Siyasi liderlerin yanı sıra kamu kuruluşlarının yanlış bilgilerle mücadele etmek ve toplumlarını önemli konular hakkında bilgilendirmek için Telegram’a güvenmelerinden onur duyuyoruz. Telegram’daki kanallar, liderlerin vatandaşlarıyla güvenilir bir şekilde bağlantı kurmasının doğrudan doğruya tek yoludur.”

WhatsApp Gizlilik Sözleşmesi, en çok Telegram’ı zirveye çıkardı

Gizlilik Sözleşmesi üzerinde değişiklikler yapılacağının dile getirilmesi ve verilerin de Facebook ile paylaşılacağını aktaran WhatsApp, Telegram kullanıcılarındaki artışa çok bir katkı sağlamış gibi gözüküyor. Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması Telegram, 72 saat içerisinde 25 milyon kullanıcı kazandı. Bu sayede Telegram toplam 500 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaştı. Bunların yüzde 38’i Asya‘dan, yüzde 27’si Avrupa‘dan, yüzde 21’i Latin Amerika‘dan ve yüzde 8’i Orta Doğu ve Afrika bölgesinden geldi.


Telegram'da reklam dönemi başlıyorTelegram'da reklam dönemi başlıyor
Telegram CEO’su Pavel Durov, WhatApp açıklamasıTelegram CEO’su Pavel Durov, WhatApp açıklaması
Telegram uygulamasında son görülme nasıl kapatılır?Telegram uygulamasında son görülme nasıl kapatılır?

PAYLAŞ