Pasaportlar Kalkıyor, Dijital Kimlikler Geliyor! - Haberler - indir.com

Pasaportlar Kalkıyor, Dijital Kimlikler Geliyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-27 15:02:02
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Uygulama

Weforum.org internet sitesi tarafından paylaşılan bir habere göre KTDI havalimanlarında giderek artan yolcu trafiğini düzene sokmak amacı ile yolcuların sınırdan giriş ve çıkışlarını hızlandırmak, sahte kimlik ve pasaport kullanım riskini azaltmayı hedefliyor.

Yeni geliştirilen uygulama ile Kanada ve Hollanda arasındaki seyahatlerde pilot uygulama çerçevesinde, yolcular bundan böyle pasaport yerine cep telefonlarını kullanarak kimliklerini onaylatabilecekler. Weforum.org internet sitesi tarafından paylaşılan bir habere göre KTDI (Yolcu Dijital Kimliği) havalimanlarında giderek artan yolcu trafiğini düzene sokmak amacı ile yolcuların sınırdan giriş ve çıkışlarını hızlandırmak, sahte kimlik ve pasaport kullanım riskini azaltmayı hedefliyor.

App Store'da Uygulama İndirmeyi Engelleyen Bir Sorun OluştuApp Store'da Uygulama İndirmeyi Engelleyen Bir Sorun Oluştu

Uygulama, yolcuların onayını almadan bilgileri göndermiyor

Söz konusu olan projenin uygulandığı havalimanlarında yolcular, pasaportlarında mevcut olan mikroçipler yerine cep telefonlarında sakladıkları kimlik verilerini kullanıyorlar. Bu uygulama sayesinde ise hem işlemler daha hızlı oluyor hem de pasaportunuzun güvenliği sağlanıyor. Uygulama ile yolcuların kimlik verileri havalimanlarına, sınır yetkililerine ve gerekli birimlere yolcular gidecekleri havalimanına ulaşmadan gönderilmiş oluyor. Aynı zamanda her bir verinin gönderilmesi için yolcuların bireysel iznin alınması gerekiyor. Bu da demek oluyor ki sizin onayınız olmadan bilgileriniz gitmiyor. Bu da demek oluyor ki uygulama yolculara havalimanlarında var olan pasaport sistemlerine nazaran kendi kişisel verilerinin saklanması ile ilgili daha çok kontrol hakkı sağlıyor.

Türkiye’de bu uygulama uygulanacak mı?

Weforum.org’un haberine göre parmak izi ve yüz tanıma teknolojisi gibi biyometrik teknolojiler kullanılarak yolcular, havalimanlarında pasaport, kimlik ve benzer evraklar taşımasına gerek kalmadan gidecekleri yere rahat bir şekilde ulaşabiliyorlar. Yolcu dijital kimlik pilot uygulamaları 2019 yılı boyunca devam edecek. 2020 yılında ise gerçek anlamda kullanılmaya başlanacak. Peki bu uygulama bizim ülkemize gelecek mi ve ne zaman gelecek? Söz konusu olan bu sorunun cevaplarını henüz bizimde bilmiyoruz. Ülkemizde kullanılır mı, kullanılırsa ne zaman kullanılır şimdilik bilmiyoruz. Konu hakkında detayları öğrendiğimiz zaman sizler için bilgi paylaşımı yapacağız.

 


Android Uygulama Tepsisinde Klasör Nasıl Oluşturulur?Android Uygulama Tepsisinde Klasör Nasıl Oluşturulur?
Play Store'da Tehlikeli Uygulama Sayısı AçıklandıPlay Store'da Tehlikeli Uygulama Sayısı Açıklandı

PAYLAŞ