Parker Solar Probe, Güneş Turunu Bitirdi - Haberler - indir.com

Parker Solar Probe, Güneş Turunu Bitirdi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-31 10:30:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

NASA'nın Güneş'i incelemek için gönderdiği Parker Solar Probe, Güneş etrafında ilk turunu bitirdi. NASA tarafından yapılan bir açıklama ile bu uzay aracının durumunun gayet iyi olduğu ve Dünya'ya bilimsel veriler göndermeye devam ettiğini belirtti. NASA'nın resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı bir bilgiye göre Parker Solar Probe, 19 Ocak tarihinde günöte noktasına ulaştı.

Under Armour, Virgin Galactic İçin Yeni Uzay Kıyafetleri Geliştirecek

Çin, uzaya yeni bir Çin, uzaya yeni bir "Ay" gönderecek

Parker Solar Probe, Güneş Turunu Bitirdi

Bu uzay sondası 15 Kasım tarihinde ilk yakın geçişini gerçekleştirmişti. Parker Solar Probe, "Güneş'e en çok yaklaşabilen insan yapımı cisim" rekoruna sahip. Parker Solar Probe, ilk yörüngede topladığı bilgileri şu anda Dünya'ya ulaştırmaya devam ediyor. NASA tarafından bugüne kadar 17 gigabitlik veri indirildi. İlk turda toplanan verilerin önümüzde Nisan ayına kadar bitirilmesi bekleniyor. Parker Solar Probe görevi ile ilgili konuşan proje yöneticisi Andy Driesman, "Veriler üzerinde yaptığımız ilk çalışmalarda daha önce hiç görmediğimiz şeylere rastladık. Potansiyel yeni keşiflerin bizleri beklediğini söyleyebilirim. Parker Solar Probe tam da kendisinden beklediğimiz gibi Güneş'in gizemlerini ortaya çıkarmaya başladı"

NASA'nın 1.5 milyar dolar ile hazırladığı Parker Solar Probe, 2025 yılına kadar Güneş etrafında dönecek. Bu yakın dönüşler geçtiğimiz Kasım ayında başlamıştı. Uzay aracı Güneş yüzeyine 24 milyon kilometre kadar yaklaşmayı başardı. Sonraki yakın geçişlerde bu rakam düşmeye devam edecek ve 2025 yılında olacak olan son geçiş sırasında uzay sondası, Güneş yüzeyine 6.16 milyon kilometre kadar yaklaşacak. Parker Solar Probe, Güneş'e en çok yaklaşan insan cismi unvanını alsa da, tarihin en hızlı insan yapımı cismi unvanını da almayı başardı. Bu hız saatte 343.112 kilometreye kadar çıkmayı başarıyor. Güneş'in olağanüstü çekim kuvvetine maruz kalan bu uzay sondası, ilerleyen zamanlarda saatte tam 692 bin kilometre hıza çıkmaya başlayacak.


Dawn Uzay Aracı ile bağlantı kesildiDawn Uzay Aracı ile bağlantı kesildi
45 x 40 cm boyutundaki araç uzay keşfine çıkacak45 x 40 cm boyutundaki araç uzay keşfine çıkacak
NASA'nın InSight uzay aracı Mars'a inmeyi başardı!NASA'nın InSight uzay aracı Mars'a inmeyi başardı!

PAYLAŞ