Pandemi Steam'in kullanıcı sayısını nasıl etkiledi? - Haberler - indir.com

Pandemi Steam'in kullanıcı sayısını nasıl etkiledi?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-16 17:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Yılın ilk aylarında dünyada ortaya çıkan ve Mart ayında da ülkemizde tespit edilen korona virüs salgını ile beraber, birçok ülkede karantina kararı alındı. Karantina sürecinde birçok kişi okula ve işe gitmek yerine ihtiyaçlarını evden karşılamak zorunda kaldı. İnsanların evde kaldığı süre artış gösterdikçe dizi, film ve oyun servislerindeki kullanıcı sayısı da oldukça artış gösterdi. Peki çoğu platformun kullanıcı sayısı artarken Steam tarafından bu durum nasıldı?

Birçok ülkede zaman zaman karantina uygulandı ve insanlar acil ihtiyaçlar dışında evde çıkmamaya başladı. Halen bazı ülkelerde ülkede ikinci bir karantina süreci planlanıyor ve konuşuluyor. Fransa ve İngiltere gibi bazı ülkeler ise karantina kararlarını çoktan almış durumda.

Steam’de popüler olan simülasyon FPS oyunlarıSteam’de popüler olan simülasyon FPS oyunları

Steam'in kullanıcı sayısı karantina döneminde arttı

Korona virüs sebebiyle birçok ülke, Mart ayı içerisinde bir süreliğine karantina kararı almıştı. Korona virüsün yayılmasını ve birlikte dünya genelindeki alışkanlıkların değişkenlik gösterirken, evde kalınma süresi de artış göstermeye başladı. Mart a yından önce yaklaşık olarak 20 milyon anlık kullanıcı sayısına sahip olan Steam, karantina süreci kapsamı ile 25 milyon kullanıcı sayısını gördü. Mart ayına kadar olan bu yükselişin sebeplerinden birisi de Çin'de uygulanan karantina kararı olarak değerlendiriliyor. 

Ağustos ayına girilirken Steam'in kullanıcı sayısı 20 milyonun altına düşerken, Ağustos'tan sonra Steam kullanıcı sayısı tekrar artış göstermeye başlamış durumdadır. Her geçen gün dünya üzerinde ikinci bir karantina kararı alan ülke sayısının artmaya başlamasıyla beraber, kullanıcı sayısının da artması bekleniyor. Platformun kullanıcı sayısının artması ile birlikte, veri kullanımı da önemli ölçüde artış göstermiş durumdadı9r. En çok kullanılan bant genişliği 3.8 Tbps ile Asya kıtasına ait. Asya’nın ardından 3 Tbps ile Avrupa kıtası gelirken, Amerika kıtası ise 2.5 Tbps ile üçüncülüğü almış durumda.

Ülkemizde ise, küresel Steam kullanıcı oranının yaklaşık yüzde 1.1’ini oluşturuyor. Bu süreçte en iyi internet performansını ise ortalama 27.6 Mbps indirme hızı ile Turksat sağlamış durumda. Turksat’ın ardından ise 21.9 Mbps ile Turknet ve 19.6 Mbps ile Millenicom geliyor. Bu değerlerin karantina sürecinin yaşanması ve yaşanmaması haliyle doğru orantılı bir şekilde değiştiğinin altı çiziliyor. 


Çalınan Steam hesabı nasıl geri alınır?Çalınan Steam hesabı nasıl geri alınır?
SEGA, 60. yıla özel 4 yeni oyunu Steam üzerinde ücretsiz dağıtıyorSEGA, 60. yıla özel 4 yeni oyunu Steam üzerinde ücretsiz dağıtıyor
Don't Make Love, Steam'de ücretsiz olduDon't Make Love, Steam'de ücretsiz oldu

PAYLAŞ