Pandemi öncesi ve sonrası Türkiye internet hızı - Haberler - indir.com

Pandemi öncesi ve sonrası Türkiye internet hızı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-29 16:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

İnternet servislerinin hız testini yapan popüler servis Ookla, corona virüsü salgını boyunca internet hızlarının nasıl etkilendiğine dair bir rapor hazırladı. Bu söz konusu rapor ile beraber salgın öncesi ve sonrası Türkiye internet hızının seviyesi hakkındaki detaylar da belli oldu. Ülkemizdeki mobil ve genişbant internet hızlarının haricinde dünyanın en hızlı internet bağlantısına sahip ülke de açıklandı. Ülkemiz için konuşacak olursak Mart ayında ilk kez görülen COVID-19 vakası ile beraber karantina süreci başlatılmıştı. Bu süreçte ise internet kullanımında ciddi bir artış yaşandı. Bu artış ile beraber bağlantı hızları da gündeme gelmiş oldu. Ookla tarafından paylaşılan söz konusu rapor ise detayları ortaya çıkarmış oluyor.

Corona öncesi ve sonrası internet hızları

İnternet Hızınızı Ölçebileceğiniz 8 Başarılı Servisİnternet Hızınızı Ölçebileceğiniz 8 Başarılı Servis

Yayınlanan söz konusu rapora göre Türkiye internet hızı ortalaması 2 Mart’ta geniş bant için 27.29 Mbps olurken, mobil için ise 35.02 Mbps oldu. 13 Temmuz’da ise genişbant tarafında bu değer 26.89 Mbps seviyesine ve mobil tarafta ise 38.77 Mbps seviyelerine düşmüş oldu. Ülkemizin ortalama internet hızındaki değişimi ise grafikte görebilirsiniz. Ookla tarafından açıklanan rapora göre dünyanın en hızlı internete sahip ülkesi Singapur ve Güney Kore oldu. Mobil tarafta en hızlı bağlantı Güney Kore olurken, genişbant tarafında ise Singapur oldu.

Güney Kore’nin ortalama internet hızı 110.10 Mbps olurken, Singapur’un ise 208.16 Mbps olarak açıklandı. Ülkemiz ise bu listede mobil tarafta 48.sıra ve genişbantta ise 101.sırada yer almayı başardı.


İnternet Hızınızı Test Edebileceğiniz 7 Siteİnternet Hızınızı Test Edebileceğiniz 7 Site
Samsung Galaxy S10 5G İnternet Hızı ile Göz KamaştırıyorSamsung Galaxy S10 5G İnternet Hızı ile Göz Kamaştırıyor

PAYLAŞ