Pandemi ödeme alışkanlıklarını değiştirdi - Haberler - indir.com

Pandemi ödeme alışkanlıklarını değiştirdi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-08 12:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Pandemi ile birlikte ödeme alışkanlıklarında yaşanan değişimler, yapılan yeni araştırma ile birlikte ortaya koyuldu.

Paysafe tarafından yapılan yeni araştırmada, pandemi öncesi ve sonrasındaki ödeme alışkanlıklarındaki değişime dikkat çekildi. Raporda en çok dikkat çeken detay yüzde 86 gibi yüksek bir oranda ödeme alışkanlıklarının değişmesi oldu. Üstelik mevcut değişimde %49 oranında yeni bir ödeme yönteminin denenmiş olması da kullanıcıların alternatif ödeme yöntemlerine bakış açısının değiştiğini ve bu ödeme yöntemlerini sıcak baktığını gösteriyor.

Pandemi döneminde en iyi işveren teknoloji şirketleriPandemi döneminde en iyi işveren teknoloji şirketleri

Korona virüs etkili değişimler her alanda yaşanıyor

Korona virüs ile birlikte temasın olabildiğince azalması adına sosyal hayattaki değişiklikler devam ediyor. Bu durumun bir etkisi nakit ödemelerde yaşanıyor. Kişiler parayla daha az temas etmek ve daha kolay bir şekilde ödeme yapabilmek adına alternatif ödeme yöntemlerini tercih ederken özellikle dünya genelindeki tam kapanma durumları nedeniyle ödeme yöntemleri daha fazla kolaylık sağlıyor.

Paysafe tarafından yapılan son araştırmada ise katılımcıların yüzde 30’u yeni teknoloji ve ödeme sistemleri hakkında daha fazla bilgi aldıklarını ve sistemleri daha yakından tanıdığını belirtti kullanıcıların yüzde 31'i ise kredi kartı veya banka kartı yerine daha fazla alternatif ödeme yöntemlerini kullanma noktasından istekli olduğunu belirti. Online olarak yapılan ödemelerin yüzde 50’den fazlası kredi kartı ya da banka kartı ile yapılıyor. Bununla birlikte dijital cüzdan kullanımı da ciddi bir yükseliş içerisinde. Katılımcıların yüzde 43'ü sadece geçtiğimiz ay içerisinde dijital cüzdan kullanmaya ve ödemelerini bu cüzdanlar üzerinden yapmaya başladı. Bu konuda Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri ön plana çıkan bölgeler

Avrupa ve ABD’de alternatif yöntemler daha çok ilgi görüyor

İtalya'daki vatandaşların %55'i, İngiltere’deki vatandaşların yüzde 47'si dijital cüzdan kullanıyor ve aktif bir şekilde dijital cüzdanlar üzerinden ödemeler yapıyor. Araştırmada dikkat çeken bir diğer detay ise özellikle ödeme bölümünde alternatif ödeme yöntemlerinin perakendeciler tarafından kapsamlı bir şekilde sunulmaması. Kullanıcılar pandemi sonrasında da mevcut alışkanlıklarını değiştirme konusunda istekli olmadığını belirtirken, mağazalardan yapacakları alışverişlerde dahi alternatif yöntemlere yönelimin devam edeceğini belirtti. Bu kapsamda işletme ve fiziki mağazalarda da nakit ve kart ödemelerinin yanı sıra alternatif yöntemlerin de eklenmesi bekleniyor.



PAYLAŞ