Pandemi Lenovo’ya rekor getirdi! - Haberler - indir.com

Pandemi Lenovo’ya rekor getirdi!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-31 10:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Lenovo tarafından 2020 ve 2021 yıllarını kapsayan finansal gelir raporları paylaşıldı. Paylaşımlarda şirketin pandemi ile birlikte gelirlerini yüzde 20 oranında arttırdığı görüldü.

Son dönemlerde teknoloji dünyasının ön plana çıkan markalarından bir tanesi olan Lenovo, 2020 ve 2021 yıllarında gelirlerini ciddi oranda arttırmayı başardı. Pandeminin etkin olduğu bu dönemlerde kullanıcıların tablet ve bilgisayarlar başta olmak üzere ihtiyaç duyduğu teknolojilerde Lenovo’yu önceki dönemlere göre daha fazla tercih ettiği net bir şekilde ortaya çıkarıldı.

Lenovo Legion 2 Pro özellikleri ile dikkat çekiyorLenovo Legion 2 Pro özellikleri ile dikkat çekiyor

Lenovo’nun mali raporları dikkat çekti!

Şirket tarafından yayınlanan rapora göre şirket gelirlerinde bir önceki yıla göre %100 oranında bir artış elde etti. Mevcut artış ile birlikte bir önceki yıl 50 milyar dolar olarak açıklanan gelirler, yüzde 20 artış sonrasında 60.7 milyar dolara ulaştı. Özellikle yılın 4. çeyreğinde üstün bir performans gösteren ve 2020 yılını güçlü bir şekilde kapatan Lenovo, vergi öncesi gelirler hesaplandığında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 392 gibi çok yüksek bir artış elde etmeyi başardı. 

Lenovo'nun 2020 ve 2021 yıllarında elde ettiği bu başarı, aynı zamanda şirket tarihinde yeni bir rekor kırılmasını sağladı. Bugüne kadar bu kadar yüksek bir gelir elde edemeyen şirket, pandeminin de etkisi ile birlikte şirket tarihinde bir ilki gerçekleştirdi. Bu durum şirketin yüzünün gülmesini sağladığı gibi yatırımcıların da mutlu olmasını sağladı. Zira artan rakamlar ve gelirler ile birlikte Lenovo'ya yatırımlar yapan yatırımcılar da yatırımlarından gelir sağlamayı başardı.

Son yıllarda daha fazla alanda güçlü modelleri ile yer almaya başlayan Lenovo; bilgisayar, tablet, akıllı telefon ve bulut hizmetleri gibi farklı sektörlerde elde ettiği başarılarla toplamda yüksek gelirlere ulaşmayı kolaylaştırdı. Özellikle mevcut dönemde Lenovo'nun en çok satış yaptığı cihaz oyun bilgisayarları oldu. 

“60 milyar dolarlık bir kilometre taşı elde ettik”

Mevcut mali rapor ile ilgili açıklamalarda bulunan Lenovo Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Yuanging Yang, 2020 yılının son çeyreğindeki artışa dikkat çekerek “Lenovo mali yılın son çeyreğinde tarihteki en iyi performansını sergiledi. Temel yetkinliklere güçlü bir şekilde odaklanarak, 60 milyar dolarlık bir kilometre taşı elde ettik.” dedi.



PAYLAŞ