Pandemi döneminde en iyi işveren teknoloji şirketleri - Haberler - indir.com

Pandemi döneminde en iyi işveren teknoloji şirketleri

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-25 16:01:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Koronavirüs salgını dünya çapında pek çok şeyi değiştirdi. Salgının etki ettiği alanlardan biri de iş dünyası oldu. Bu dönemde dünya çapında pek çok teknoloji şirketi evden çalışma modeline geçiş yapmak zorunda kaldı. Bu durum şirketler ve çalışanlar arasındaki etkiletişimi de etkiledi. Geçtiğimiz aylarda TeamBilin’in yaptığı bir araştırma bu süreci çalışanları için olabildiğince kolaylaştıran en iyi işveren teknoloji şirketini listeledi.

TeamBilind tarafından yürütülen araştırmada teknoloji şirketlerinin hangilerinin daha iyi bir işveren olduğu sorusuna yanıt arandı. Araştırmacılar bunu belirlemek için araştırmayı çalışmak için en çok tavsiye edilen şirketler, en iyi liderlik ekiplerine sahip şirketler ve en eşit fırsatlara sahip şirketler gibi kategorilerde ele aldı.

Qualcomm , Snapdragon Sound teknolojisini tanıttıQualcomm , Snapdragon Sound teknolojisini tanıttı

Bu kapsamda listenin başındaki isim Netflix oldu. En iyi işveren teknoloji şirketi konumunda olan Netflix’i ise Facebook izledi. Üçüncü sıraya Apple yerleşirken listenin dördüncü ismi Amazon ve beşinci ismi Google oldu.

Yapılan araştırmaya göre Netflix diğer şirkete göre çalışanlarının çoğunluğundan daha olumlu dönüşler aldı. Şirkette çalışanların yüzde 67’si şirketlerini çalışmak için harika bir yer olarak önereceklerini belirtti. Yüzde 65’i ise Netflix’teki ekip liderlerine güvendiğini, yüzde 74’ü de liderlerinin vizyonu sayesinde motive olduklarını belirtti. Tüm bu değerlendirme sonucunda şirket beş barklı kategorinin üçüncüsünde ilk beş içinde yer almayı da başardı.

Şirket hakkında yapılan yorumlar arasında ise şunlar var; “Tazminatları çok iyi, akıllı bir şirket ve akıllı çalışanlar bulunuyor. Basit bir iş modeli var ancak soğuk bir ortam (samimi değil) sunuluyor.”

Apple dünyanın en beğenilen şirketleri listesinde üst üste 14. sırada yer alıyor

Listenin ikinci sırasında yer alan sosyal medya devi Facebook çalışanlarından ise yüzde 60’ı şirkete güvendiklerini yüzde 81’i şirketin çalışmak için harika bir yer olduğunu ve tavsiye ettiklerini belirtti. Ayrıca çalışanlar liderliğe oldukça verdiklerini ve güvendiklerini de sözlerine ekledi.
Çalışmak için en çok tavsiye edilen şirketler kategorisinde ise yüzde 52 ile Netflix yine ilk sırada yer aldı. Google ve Facebook ise çalışanları tarafından sırasıyla yüzde 18 ve yüzde 12 tavsiye edildi. Bunun yanı sıra Amazon çalışanları işten çıkarılma korkusu yaşadığı ve yüzde 39’luk kısmı Amazon’da çalışmayı önermeyeceği de dikkat çekti. Aynı kaygı Facebook çalışanlarının çoğunluğunda da mevcut.  

En iyi takım liderleri kategorisinde de veriler çok değişmedi. En iyi takım liderliği kategorisinde listenin ilk ismi çalışanlarının yüzde 75’i olumlu yanıtıyla Netflix oldu. Takım liderlerine güvende yüzde 60 ile Facebook, yüzde 57 ile Apple, yüzde 46 ile Amazon, yüzde 39 ile Google yer aldı.


Xiaomi Mi Mix 4 hızlı şarj teknolojisiyle rakiplerini geride bırakacakXiaomi Mi Mix 4 hızlı şarj teknolojisiyle rakiplerini geride bırakacak
Microsoft, ABD ordusuna giyilebilir teknoloji ürünleri tasarlıyorMicrosoft, ABD ordusuna giyilebilir teknoloji ürünleri tasarlıyor

PAYLAŞ