Pakistan TikTok'a erişim yasağını tekrardan kaldırdı - Haberler - indir.com

Pakistan TikTok'a erişim yasağını tekrardan kaldırdı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-02 13:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Pakistan'da mahkeme, Çin merkezi popüler sosyal medya uygulaması TikTok, üzerinde bulunan yasağın kaldırması için hükmetti. 

Çin hükumetine bağlı olarak çalıştığı iddialarıyla ABD Başkanı Donald Trump tarafından adeta baskı altında olan TikTok, farklı ülkelerinde gündeminde yer alıyor. Pakistan, sosyal medya uygulaması TikTok'u "ahlaksız" içeriği filtrelemediği için geçtiğimiz yıl kasım ayında yasaklanmıştı. Daha sonra ise TikTok'ta ahlaksız paylaşım yapan hesapların da kaldırılacağı sözünü alan ülke yönetimi, uygulamaya olan erişimi yeniden açmıştı. 

TikTok'un yayımcı şirketi ByteDance ABD'ye 92 milyon dolar tazminat ödeyecekTikTok'un yayımcı şirketi ByteDance ABD'ye 92 milyon dolar tazminat ödeyecek

Mart ayında yine yasak geldi

Pakistan Yüksek Mahkemesi daha önce açılan davayı sonuca bağlamış ve ahlaka aykırı olma gerekçesiyle TikTok'a yeniden yasak getirmişti. 

İkinci kez bu yasak kaldırıldı

Peşaver Yüksek Mahkemesi'nde, bir Pakistanlının TikTok'a karşı açılan bu davanın duruşması görüldü. Pakistan Telekomünikasyon Ajansı (PTA) yetkililerinin de yer aldığı bu duruşma kapsamında, Hakim Kayser Raşid Han, TikTok üzerindeki yasağın kaldırılmasına hükmederken, PTA’ya da “ahlaksız içeriklerin” TikTok'a yüklenmesini engellemek için adım atma talimatı verdi. Han, PTA yetkililerine, "İyi ve kötü içerikleri ayırt edebilecek bir sisteme sahip olmalısınız. İnsanlar PTA’nın kendilerine yönelik eylemde bulunacağını bilirlerse bu tür içerikler yüklemeyeceklerdir." dedi.

Binlerce video engellendi

PTA yetkilileri ise duruşma içerisinde, TikTok'a yüklenen 500 bin sakıncalı videoya erişimin engellendiği de aktarıldı. Mahkeme heyeti, PTA'dan detaylı bir şekilde rapor hazırlamasını yalep ederek bir sonraki duruşmanın 25 Mayıs’ta görülmesine hükmetti.

TikTok dünyanın gündeminde 

Çin merkezli ByteDance'ın sahibi olduğu TikTok, güvenlik ve gizlilik kaygılarından dolayı dünya çapında yoğun eleştiriler almaya devam ediyor. Hindistan'da zaten yasaklı olan söz konusu bu uygulama, Avustralya'dan Amerika Birleşik Devletleri'ne kadar birçok ülkede inceleme altında bulunuyor. TikTok hakkında elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde konu hakkında daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 




İlgili uygulamalar
Netflix, TikTok benzeri bir özellik sunmaya hazırlanıyorNetflix, TikTok benzeri bir özellik sunmaya hazırlanıyor
TikTok reklam politikasını değiştiriyorTikTok reklam politikasını değiştiriyor
TikTok'tan, müzik endüstrisinin kurallarını değiştirecek hamlelerTikTok'tan, müzik endüstrisinin kurallarını değiştirecek hamleler

PAYLAŞ