Oyuncuların Gözdesi Kinect Geri Döndü - Haberler - indir.com

Oyuncuların Gözdesi Kinect Geri Döndü

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-25 17:05:00
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi olmaktan geri kalmayan Microsoft tarafından üretilen Kinect, el kol hareketleri ile kontrol özelliği sunan özel bir konsol sistemidir. Her hangi bir tuşa basmadan hareketlerinizle yönlendirme yapacağınız karakter sayesinde eşsiz bir eğlence deneyimi yaşayabilirsiniz. Oyun konusunda yıllar önce de başarılı çalışmalar yaptığını Xbox ile kanıtlayan Microsoft, oyuncuların zevklerini önemsediğini gösteren hareketler yapmaya devam ediyor. Oyun konsolları üzerinde başarılı bir ilerleme kat eden Microsoft, Kinect teknolojisi ile de kullanıcıları memnun etmeyi başarıyor. Ülkemizde 2010 yılında satışı başlanan ve oldukça ilgi gören Kinect, el ve kol hareketleri ile oyunlarda kontrol mekanizmasını üst seviyeye çıkarmanıza imkan tanıyacak özel bir konsoldur. 

Hareket özgürlüğü açısından son derece ciddi sonuçlar alacağınız Kinect teknolojisi ile oyun oynamak oldukça keyifli olacak. Bu sistemin temel amacı oyun oynarken çeşitli faktörlerle ilgilenmeden oyuna odaklanmanıza imkan tanıyacaktır. El, kol ve bacak hareketleri ile kontrol sistemini kurarak ilerleyeceğiniz Kinect konsolda üst düzey teknoloji ile karşı karşıya geleceksiniz. Özellikte evde oyun keyfi yaşamaktan geri kalmayan oyuncular Xbox'ın Kinect konsol özelliğinden faydalanmaktan son derece memnunlar. Hareket sensörünün yanı sıra aynı zamanda ses algılama özelliğine de sahip olan sistem özellikle aksiyon ve macera oyunlarında sorunsuz heyecan yaşamanızı sağlıyor. 

Xbox Oyunlarının Tümü Project xCloud Tarafından DestekleniyorXbox Oyunlarının Tümü Project xCloud Tarafından Destekleniyor

Kinect Kurumsal'a Yöneldi

Yıllar önce Microsoft tarafından oyuncuların beğenisine sunulan Kinect kamera seçeneği şimdilerde kurumsal firmaları hedef alıyor. El, kol ve bacak hareketlerini algılayan sistem artık yapay zeka doğrultusunda elde ettiği verileri de analiz ediyor. Piyasaya girdiği günden itibaren büyük ilgi ile karşılanan Kinect kamera teknolojisi Xbox konsolların vazgeçilmezi halindeydi. Şimdi ise kurumsal firmalar tarafından da dikkatleri toplamaya başladı. Microsoft tarafından tasarlanan bu sistem zamanında kaldırılmak zorunda kalmıştı. Fakat şimdi tekrar Şubat ayının ses getiren etkinliği MWC 2019'da gün yüzüne çıktı. Bu sefer oyunculardan ziyade kurumsal firmaları hedef alan Kinect teknolojisi yapay zeka verilerini analiz edecek seviyede olacak. 

Kinect Kameranın Özellikleri 

Azure Kinect şeklinde adlandırılan bu teknolojik kamera ilk haline göre biraz daha küçük olarak karşımıza çıkıyor. 12 MP çözünürlüğe sahip olan Kinect kamera 1 MP çözünürlükte derinlik sensörü de bulunduruyor. Bununla beraber aynı zamanda ses kaydı yapma özelliğine sahip yedi adet mikrofon özelliğine de sahiptir. Kinect kamera detaylı bir şekilde sahneleri ve sesleri algılayarak analiz etme özelliğine sahip. Kameranı derinlik sensörü özelliği ise bazı sahnelerde devreye girerek daha detaylı görüntü elde ediyor. Kameranın adından da anlayacağınız üzere yapay zeka algılama kısmını Azure yapay zeka sunucuların alıyor. 

Gelişmiş teknoloji sistemleri üzerinde uzun ve başarılı bir yol kat etmeyi başaran Microsoft daha önce kurumsal çalışmalar üzerinde de araştırmalar yapmış ve bu doğrultuda Azure Kinect kamerayı bir kaç pozisyonda test ederek eksiklerini tamamlayacak bir sistem üzerinde çalışmıştı. İlk tasarlandığında oyunculara yönelik hazırlanmış olan kamera yeni sistemde ise kurumsal düzeyde tasarlanmıştır. Şimdiden ticaret platformu AVA Retail ve sağlık platformu Ocuvera kamera ile önemli araştırmalara imza attılar. Bunlarla beraber sağlık alanında çok daha etkili olmayı hedefleyen Microsoft, Azure Kinect'i bir yazılım geliştirme aracı ile birlikte 399$ fiyata satıyor.


Micrososft'tan Xbox'a özel oyun ve oyun stüdyosu!Micrososft'tan Xbox'a özel oyun ve oyun stüdyosu!
Microsoft'un Gizlediği Xbox One Satış RakamlarıMicrosoft'un Gizlediği Xbox One Satış Rakamları

PAYLAŞ