Oyunculara En Fazla Para Kazandıran 9 E-Spor Oyunu - Haberler - indir.com

Oyunculara En Fazla Para Kazandıran 9 E-Spor Oyunu

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-24 10:35:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Liste

Teknolojinin ve internet ortamının gelişmesi ile beraber artık para kazanmanın birçok yolu bulunuyor. İnternet üzerinden YouTube, internet sitesi veya E-ticaret gibi birçok tercih edilebilir mecra yer alıyor. Ancak işin bir de eğlenceli tarafı olan oyunculuk üzerinden de milyarlarca para kazanmak mümkün olabiliyor. Son yılların yükselen trendi olan e-spor’un yaygınlaşması ile beraber bu oyuncu sporcular ileri düzeyde gelirler elde etmeye başladılar. Yaklaşık olarak 1.5 milyar dolar bir pazara sahip olan e-spor dünyası oyuncuların yüksek gelirler elde etmesini sağlayabiliyor.

Bilgisayar başında uzunca süre geçiren çocuklar artık oyunlara yönelerek e-spor tarafında gelişim sağlayabiliyorlar. 18 yaşına erişmemiş birçok oyuncu bu Pazar üzerinde milyon dolarlık gelir elde edebiliyor. Ülkeler tarafında en fazla gelir elde eden oyuncular Çin’den çıkarken, tam 68 milyon dolarlık bir gelir Çin elde etmiş durumda. Çin’in hemen arkasında ise ABD 63 milyon dolarlık gelir ile bulunuyor. Üçüncü sırada ise bir diğer popüler bölge Güney Kore’yi 57 milyon dolarlık geliri ile görüyoruz.

Gelin şimdi popüler olan ve en çok gelir sağlayan e-spor oyunları neler listemize göz atalım.

En Çok Kazandıran E-Spor Oyunları

Dota 2

Bir zamanların efsanevi oyunu olan Dota 2 için 2307 E-spor oyuncusu bulunuyor. Turnuvalar kapsamında dağıtılan ödül rakamının ise 131 milyon dolar seviyelerine eriştiğini görüyoruz. E-Spor kapsamında toplam 871 turnuva yapıldı ve bu turnuvalardan başarı elde eden sporcular daha çok Çin’den çıktı. Popülerliği süren ve artmaya devam eden oyun şuan en fazla ödül dağıtan oyun konumunda bulunuyor.

League of Legends

Oyuncular tarafından kısaltılmış hali LoL olan bu online E-spor oyunu Dota 2’nin hemen arkasında yer alıyor. En çok ödül dağıtarak oyunculara kazanım sağlayan 2. Oyun olan League of Legends için birçok turnuva sayısı gerçekleşti. Dota’ya göre daha çok bir katılım olan oyunda 5215 E-spor oyuncusu bulunuyor. Yapılan turnuva rakamı ise 1974 seviyelerine erişmiş durumda. Ödül dağıtımlarında ise 57 milyon dolar gelir ile Güney Kore’yi başta görüyoruz.

Counter-Strike: Global Offensive

Yıllardır popülerliği düşmeyen popüler oyun CS Go, en fazla oynanan oyunlar arasında yer alıyor. E-spor turnuvası kapsamında ise üçüncü sırada bulunan Counter Strike – Global Offensive 3000 seviyelerinde turnuva rakamı ve 9149 E-spor oyuncusu ile dikkat çekiyor. Dağıtılan ödül rakamı ise 47 milyon dolara erişmiş durumda. E-spor tarafından en başarılı ülke ise bu kapsamda İsveç oluyor.

Starcraft

2010 yılında piyasaya giren Starcraft eski bir yapım olarak biliniyor. Ancak dünya genelinde popülerliği süren strateji oyunu Starcraft’ın en başarılı olduğu ülke ise Güney Kore oluyor. 4703 turnuva gerçekleşen bu oyunda 1749 E-spor oyuncusu bulunuyor. Dağıtılan ödül miktarı ise 25 milyon dolara erişmiş durumda.

Heroes of The Storm

Dota’dan sonra popülerliği olması beklenilen Moba oyunu Heroes, en fazla kazandıran beşinci oyun konumunda bulunuyor. 958 E-Spor oyuncusu bulunan bu oyun 382 turnuva kapsamında yaklaşık 12 milyon dolarlık ödül dağıtmış durumda. Bu oyun için de en başarılı ülke yine Güney Kore oluyor.

Counter Strike

CS-Go’nun ilk seri oyunu olan Counter’da 2627 E-spor oyuncusu bulunuyor ve 586 turnuva da yaklaşık olarak 11 milyon dolarlık bir ödül dağıtılıyor.

Heartstone

Çin’de popüler olan bir başka yapım Heartstone, bu noktada 668 turnuva sayısı ve 1565 E-spor oyuncusuna sahip durumda. Bu kapsamda dağıtılan ödül rakamı ise 10 milyon dolar seviyesinde.

Smite

Daha çok Amerika Birleşik Devletleri üzerinde yoğun bir şekilde oynanan ve en fazla ödül dağıtan oyun olan Smite, bu noktada 8 milyon doları geçkin bir ödül dağıtmış durumda. Oyun için sadece 84 turnuva gerçekleşmiş ve 467 E-spor oyuncusu bulunuyor.

Starcraft : Brood War

618 E-spor oyuncusu yer alan Starcraft, için 7 milyon dolarlık bir ödül dağıtılmış durumda. Oyun için 500 turnuva düzenlendiğini belirtelim.





PAYLAŞ