Oyun oynarken ısınmayı önleyecek iPhone kılıfı: Razer Arctech - Haberler - indir.com

Oyun oynarken ısınmayı önleyecek iPhone kılıfı: Razer Arctech

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-12 20:04:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Uzun yıllardır oyunculara özel üst düzey aksesuarlar üreten Razer, son zamanlarda kendi markasına ait oyuncu telefonunu geliştirmeye odaklanmış gibi gözüküyor. Elbette ki bu durum karşısında Razer, milyonlarca kullanıcı olan dev isimler Apple ve Google'dan destek almadan bu işi başarmaya çalışacağı anlamına geliyor. Bildiğiniz üzere oyun sektörü de tıpkı akıllı cep telefonu sektörü gibi çok ciddi anlamda ivme kazanmış durumda. Gerek üretilen oyunların teması ve kalitesi gerek oyunculara özel üretilen aksesuarlar oldukça tatmin edici boyutlara geldi. Hem telefonların hem de oyunların gelişmesi ile beraber mobil oyun dünyasında da bir hareketlilik söz konusu oldu.

Fakat bildiğiniz üzere mobil cihazlar uzun süre oyun oynanma esnasında aşırı ısınma sorununu ortaya çıkarıyor. Apple, iPhone 11 adlı akıllı cihazınızın tanıtılmasından kısa bir süre sonra, Razer Arctech adlı ürünün duyurusunu yaptı. Kılıf özelliğini taşıyan Arctech, Razer tarafından piyasaya sürülen ilk iPhone kılıfı olmanın yanı sıra aynı zamanda farklı fonksiyonlara da sahiptir. Uzun süreli kullanım esnasında kullanıcılara aşırı ısınma sorunu yaşatan ve bir süre sonrada akıllı cihazlara zarar veren bu sorun, Arctech kılıfı ile minimum düzeye indiriliyor. 

Soğutma kılıfı Razer Arctech'in özellikleri

iPhone 11 adlı akıllı cihazları soğutmak üzere Razer tarafından geliştirilen Razer Arctech adlı soğutma kılıfı, soğutmanın yanı sıra aynı zamanda farklı özelliklere de sahiptir. Söz konusu bu kılıf ile beraber akıllı cihazlarda oluşan ısının dışarı çıkmasına yardımcı olacak mikrofiber delikli bir yapı ile beraber aynı zamanda Thermaphene teknolojisi ile beraber tasarlanan bu kılıf, yapılan testler üzerine diğer soğutma kılıflarına göre, Razer Arctech 6 derece daha cihazın soğumasını sağlıyor. 

Akıllı cep telefonları uzun süreli kullanımda, oyun oynama esnasında ya da işletim sistemini yoran herhangi bir içeriğin gerçekleşmesi ile beraber akıllı cihazlar çalışma esnasında ciddi ısınma sorunu yaşatabiliyor. Bu da elbette ki cihazın batarya ömrünü azaltan en önemli durumlardan biridir. Razer Arctech adlı soğutma kılıfında kullanılan Thermaphene teknolojisi cihazda oluşan mevcut ısıyı yayan bir malzemedir. Fakat, söz konusu bu teknoloji üç katmandan sadece biri olarak karşımıza çıkıyor. Cihazda kullanılacak olan bu soğutma kılıfının ikinci katmanında yumuşak bir mikrofiber malzeme kullanılarak oluşturulurken, kılıfın sonuncu katında ise, telefonun korunmasını sağlayacak ve bunun yanı sıra oluşan ısının dağılmasını sağlayacak olan delikli bir polikarbonat malzeme yer alıyor. Bu sistem sayesinde cihazda sağlıklı bir soğutma sistemi inşa edilecek. 

Söz konusu bu soğutma kılıfının Slim ve Pro olmak üzere iki farklı versiyonu geliştirilmiştir. İkinci kılıfın yani Pro adlı soğutma kılıfının, kullanılan cep telefonu 10 metreden düşmeye karşı daha dayanıklı hale getirdiği bildirildi. Apple'ın iPhone 11 adlı akıllı cihaz serisinin tüm modeller ile uyumlu bir şekilde çalışacağını belirten Razer Arctech‘in Slim seçeneği 30 dolar, Pro versiyonu ise 40 dolar şeklinde fiyatlandırıldı. Söz konusu bu kılıflar bugün itibariyle satışa sunuldu. 

 




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ