Oyun modu özelliği Android 12'yle heyecanlandırıyor - Haberler - indir.com

Oyun modu özelliği Android 12'yle heyecanlandırıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-17 17:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Snow Cone kod adı ile geliştirme işlemleri yapılan Android 12, tasarım ve özellik kısmında birçok güncellemeye sahip olacak. Bu özellik adım adım ortaya çıkarken sızdırılan bu yeni detaylar arasında oyun modu desteği de yer alıyor. 

Android 12 sürümü, oyun modu desteği getiriyor

“Oyun Yöneticisi” olarak adlandırılan bu yeni özellik, oyun içi optimizasyondan daha çok kullanıcıların özelliklerine yoğunlaşarak işlem yapıyor. Oyunun açılış süreci boyunca çalışacağı üzere belirtilen bu özellik ile bazı ayarların otomatik bir şekilde değiştirilmesi de mümkün gibi gözüküyor. Örnek vermek gerekirse, parlaklık yüzdesi, otomatik döndürme ve rahatsız etmeyin gibi bir takım ayarlar daha önceden belirlenen oyuncu profiline göre değişim gösterecek. Android 12 sürümü ile beraber gelecek olan bu yeni özelliğin oyunlarla bağlantısının ise API üzerinden sağlandığı da dile getiriliyor. 

Android 12 ile akıllı telefonları kış uykusuna yatırma özelliği geliyorAndroid 12 ile akıllı telefonları kış uykusuna yatırma özelliği geliyor

Android 12’de oyunculara yönelik olan planlanan bir diğer özelliğin ise bağlı aygıtlara yönelik olacağı da bildirildi. Bu duruma göre joystick gibi Bluetooth’a bağlı olan aksesuarların pil durumunun Android işletim sistemi üzerinden takibi mümkün olacak. Konuyla ilgili olarak bilindiği üzere benzer bir özellik kablosuz kulaklıkların pil durumu için de kullanılacak. Böylelikle mevcut özelliğin oyun moduna entegre edilmesi de söz konusu olabilir. 

Bir süredir Android 12 üzerinde performans sergileyen XDA Developers ekibi, sürüm üzerinde iki önemli unsur daha keşfedildi. “Akıllı Otomatik Döndürme” olarak adlandırılan bu yeni özellik, telefonun ön kamerasını kullanarak otomatik ekran döndürmesinin daha kararlı bir şekilde çalışması sağlanacak. Bununla beraber parlak renkleri daha da azaltan yeni bir erişilebilirlik özelliğinden bahsediliyor. Son olarak ise Android 12'ye ait ilk geliştirici sürümünün gelecek günler içerisinde yayınlanmasının beklendiğini de belirtmekte fayda vardır. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha fazla bilgi eklenmesi bekleniyor.


Android 12'ler için Google'dan yeni bir Wi-Fi paylaşım özelliğiAndroid 12'ler için Google'dan yeni bir Wi-Fi paylaşım özelliği
Android 12'ye Windows 10 özelliği ekleniyorAndroid 12'ye Windows 10 özelliği ekleniyor
Android 12'in ilk ekran görüntüleri ortaya çıktıAndroid 12'in ilk ekran görüntüleri ortaya çıktı

PAYLAŞ