Oyun kavramını değiştirecek Horizon: Zero Down sızıntısı - Haberler - indir.com

Oyun kavramını değiştirecek Horizon: Zero Down sızıntısı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-19 19:50:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

PlayStation 5 ile ilgili duyuru beklerken şu günlerde PlayStation 4 hakkında çok ilginç bir haber ile karşı karşıya geldik. Horizon: Zero Dawn PC’ye getirildi. PlayStation 4'e sahip olan başta olmak üzere oyun dünyasında bomba etkisi yaratan haberler ortaya çıktı. Kotaku tarafından yapılan özel haberlere göre, kaynakları PS4'ün özel oyunları arasında yer alan Horizon: Zero Dawn’ın PC’de de yer alacağını gösteriyordu. Quantic Dream oyunları ve Death Stranding duyurusunun yapılmasının ardından Horizon: Zero Dawn PC platformuna geleceğini de dile getirilen konsola özel en yeni oyunlardan biri oluyor. Söz konusu bu oyunun 2020 yılı için PC'ye çıkması da beklenen durumlar arasındaydı. Fakat Horizon Zero Dawn’ın Death Stranding ya da Quantic Dream oyunlarına göre çok farklı özellikleri de bulunuyor. 

Özel oyun kavramı PS4 platformunda sonlandırılıyor mu?

Sony'nin özel oyun kavramı yapılan değişiklikler sonucunda PS4 platformunda sonlandırılıyor. Horizon: Zero Dawn oyununun geliştiricisi Guerrilla Games şirketi, Sony’nin oyun stüdyolarından biri olarak uzun süredir çalışmalarına devam ediyordu. Yani şöyle ki üçüncü parti bir geliştirici şirketin PlayStation'a özel oyunun konsolları bırakması söz konusu olmayacak. Sony şirketinin direk olarak kendi stüdyosunda kendisi için üretmiş olduğu oyunu PC platformuna getirmesi durumu söz konusu olabilir. Bu nedenle daha önce konsola özel olarak üretilen oyunlar PC için açıklanmış olsa da Horizon: Zero Dawn’ın PC’ye geçiş yapması şirketin bir ilke imza attığını gösteriyor. Bu durum karşısında da God of War gibi oyunlar için de PC ışığının yandığı gösteriliyor. Halihazırda gelişmiş düzeyde olan bu oyun üzerinde bu şekilde değişikliklerin yapılıyor olması oyuncular adında son derece sevindirici bir haberdir. 

Tabii bu oyunlarında Horizon Zero Dawn ve Death Stranding’in aynı teknolojiyle doğrultusunda geliştirildiğini de söylemek gerekiyor. Tüm bu bilgilerin ortaya çıkması ise Sony şirketinin PS4 sonrası özel oyun adlı kavramı tamamen son erdirmese de esnetme ihtimali daha da güçleniyor. Horizon: Zero Dawn adlı oyun 2017 yılı içerisinde konsol oyuncuları ile buluşmuştu. 3 yıllık bire süreç içerisinde konsola özel olarak kalması şirket için yeterli olarak görülüyor. Bu durumda elbette ki PlayStation 5 cephesinde farklı düşüncelerin ortaya çıkmasını doğruluyor. Sony şirketi sonra yeni konsolu için sunacağı oyunları sürekli olarak özel oyun şeklinde tanıtıp PC oyunları ile beraber de buluşturulabilir. Sony tarafından konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadığını da belirtmek gerekiyor. Oyun konsolları konusunda belirli bir çizgide ilerleyerek kendini geliştirmeyi de unutmayan Sony, konsollar için oyunlar üzerinde de değişiklikler yapmayı ihmal etmiyor. 

 

 





PAYLAŞ