Oyun içi alışveriş, kumar olarak değerlendirilebilir - Haberler - indir.com

Oyun içi alışveriş, kumar olarak değerlendirilebilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-20 11:35:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Oyun

Birçok video oyunu, oyun içerisindeki elde edilmesi gereken bazı ögeleri, loot box adı verilen ganimet kutularıyla oyun tutkunlarına sunuyor. Bu kutular genellikle gerçek para karşılığında alınıyor ve içerisinden ne çıkacağı da bilinmiyor. Star Wars Battlefront 2 ile geçtiğimiz dönemlerde bu ganimet kutularının kumar ögesi olması konusu tartışmaya açılmıştı. Bu tartışma günden güne büyümüş ve birçok ülkeden destek almıştı. Tabi bu durum oyuncuların işine gelse de video oyunu geliştiricileri durumdan pek memnun olmadılar. Üstelik Battlefront 2'eki mikro ödemelerin kısa bir süre önce geri geleceği de söylendi. Bir sonuca da bağlanmadan kapanan bu konu şimdi Hollanda ile yeniden gündeme geldi.

Hollanda, loot boxların kumar olabileceğini savunuyor

Hollanda, loot boxların kumar olabileceği konusunu gündemine taşıdı. Hollandalı oyun otoritesine göre, loot boxlar'ın içinden çıkan ödüller, tamamen adaletsiz bir şekilde oyunculara sunuluyor. Bu durum da Hollanda için kumar tanımına denk düşüyor. Bu nedenle Hollanda, bu sistemin kumar lisansına sahip olarak, düzenlemesinin bu şekilde yapılması gerektiğini savunuyor ve bu tarz oyunları oynayan her yaştan bireyin, kumar bağımlılığına yakalanabileceğini söylüyor.

Hollandalı otorite, bu sonuca ulaşabilmek adına 10 popüler oyuna göz attığını dile getiriyor. Bu 10 popüler oyun arasından en çok vurgu yapılan oyunlar FIFA 18 ve Dota 2. Loot boxları slot makineleri ve rulet'le kıyaslayan otorite, oyun geliştiricilerini bu anlamda duyarlı olmaya davet ediyor. Konuya dair tepkilerini gündeme taşıyan Hollanda, henüz tam anlamıyla sesini duyurmuş değil. Fakat geçtiğimiz aylarda yaşanan loot box tartışmasının yeniden başlaması için de bir adım atılmış durumda.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ