Oyun geliştiricilere özel ücretsiz 5 oyun geliştirme uygulaması - Haberler - indir.com

Oyun geliştiricilere özel ücretsiz 5 oyun geliştirme uygulaması

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-31 14:55:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Flappy Bird veya Tetris gibi basit bir oyun bile arka planda yoğun bir çalışmaların ürünü olarak ortaya çıkıyor. Fakat işleri biraz daha kolaylaştırmak, ücretsiz oyun geliştirme yazılımı araçları sayesinde çok fazla teknik bilginiz olmasa dahi bu alanda çalışmalar yapmak istiyorsanız Oyun geliştiricilere özel ücretsiz 5 oyun geliştirme uygulamasına göz atabilirsiniz.

Ubisoft yapay zekalarla oyun geliştirecek!

1. Construct 3

Construct 3'ün en önemli özelliği programlamayı olabildiğince sistemden uzak tutmak. Özellikle hayatında hiç kod yazmamış olan kişiler için ideal bir program olarak dikkat çeken Construct 3, bu konuda kişilere büyük bir kolaylık sunuyor. Oyun geliştirme aracı tamamen GUI odaklı. Bu da sürükle-bırak mantığı ile oyun yapmanızı sağlıyor. Oyun mantığı ve değişkenler, uygulamanın kendisi tarafından sağlanan tasarım özellikleri kullanılarak uygulandığı için kişiler özel bir ara yüz üzerinden uygulama geliştirebiliyor. Üstelik farklı platformları destekleyen program sayesinde oyunlar için kolayca yükleme yapmak da mümkün. Hazırlama aşaması bittiğinde, HTML5, Android, iOS, Windows, Mac, Linux, Xbox One, Microsoft Mağazası ve daha fazlasına dışa aktarım yaparak yüklemenizi gerçekleştirebilirsiniz.

Uygulamanın artıları arasında en temelden en gelişmişe kadar programda olan terimleri anlamanıza yardımcı olacak rehberlerin olması. Ayrıca destek gerektiğinde de son derece aktif forumdan da yardım alabilirsiniz.

2. GameMaker Studio 2

Sürükle ve bırak mantığı ile çalışan GameMaker Studio 2, Construct 3 gibi başlangıç seviyesindeki kullanıcılar için ideal durumda. Construct 3'ten farklı olarak GameMaker Studio 2, bir çok esnekliğe sahip şekilde geliyor. C-benzeri bir betik dili olan Game Maker Language aracılığıyla daha fazla güç kazanmak ve olaylara daha fazla müdahale edebilmek mümkün. Bir kez oluşturduktan sonra her yerde oyunun yayınlanmasını sağlayan özelliği ile geliştiricilere kolaylık tanıyan GameMaker Studio 2, Windows, Mac, Linux, HTML5, Android, iOS, Nintendo Anahtarı, PlayStation 4, Xbox One destekliyor. Fakat ücretsiz sürümde bu özellik bulunmuyor.

Yerleşik olarak gelen oyuna uygulama içi satın alımlar ekleme, kullanıcıların oyununuzu nasıl oynadıklarına ilişkin gerçek zamanlı analizler yapma gibi özellikler GameMaker Studio 2'yi ön plana çıkarıyor. Ayrıca görüntüler, animasyonlar ve gölge gibi detaylar için yerleşik editörler de mevcut.

3. Unity

Son yıllarda pek çok geliştiricinin tercih ettiği bir motor olarak tanınan Unity, 2D ve 3D'yi destekliyor. 2013 yılı itibari ile 2D desteği de eklenen uygulama böylece farklı projeler için de destek sağlamaya başladı. Oyundaki her şeyi nesne olarak tanımladığınız Unity'de nesnenin davranış ve etkilerini tek tek belirleyebilirsiniz. C # kullanmanızı zaman zaman zorunlu kılabilecek olan Unity, popüler olduğu için kullanıcıların kaynaklardan destek almasını da sağlıyor. Windows, Mac, Linux, Android, iOS, HTML5, Facebook, Oculus Rift ve Steam VR gibi her türlü VR sistemi ve PlayStation 4, Xbox One gibi çeşitli oyun konsolları için destek sunan Unity, böylece çalışma sonunda da tek tuşla yayın imkanı sunuyor.

4. Godot Engine

2D ve 3D desteği bulunan Godot Engine üstelik bu konuda Unity'den daha iyi bir performans sunuyor. Sahne tabanlı tasarım konusunda oldukça başarılı olan Godot Engine, sahne, sprite, ses, betik öğelerin harmanlanmasını sağlıyor. Birden fazla sahnenin birleştirilmesi, hiyerarşik tasarım desteği sunan Godot Engine, sürükle ve bırak sistemiyle de bu işleri kolay hale getiriyor. Windows, Mac, Linux, Android, iOS ve HTML5 gibi platformları destekleyen Godot Engine ekstra satın alma veya lisans da gerektirmiyor. uygulamanın özgür ve açık kaynak kodlu olduğu da göz ardı edilmeyecek özelliklerinden.

5. Unreal Engine 4

Pazarın ustalarının bir ürünü olarak dikkat çeken Unreal Engine 4, listedeki tüm programlardan çok daha başarılı ve daha profesyonel olarak görülüyor. Unreal'in bu imtiyazının arkasında kuşkusuz bu alanda uzman olan kişiler tarafından yaratılmış olması bulunurken pek çok konuda da diğer programlara fark attığı rahatlıkla söylenebilir. Son teknoloji motor özellikleri ile oyunların üst seviyede yazılmasını sağlayan UE4, mümkün olduğunca en hızlı seviyede geliştirme sağlıyor. Böylece canlı hata ayıklama, yeniden yükleme, anında oyun önizlemeleri, yüzlerce varlık ve yapay zeka, sinematik gibi özelliklerin de kullanılması Unreal Engine 4 ile mümkün hale geliyor. Herhangi bir koda dokunmadan oyun mantığını oluşturmayı sağlayan ve Blueprint adı verilen özel bir sistem ile birlikte gelen Unreal Engine 4, herhangi bir kaynak editörünü açmadan tüm oyunları yaratabilecek kadar gelişmiş seviyede.YouTube üzerinden sayısız rehberi bulunan Unreal Engine 4, birden fazla platformda sorunsuz dışa aktarmaya izin veriyor.

Türk Oyun Geliştiricileri İran Pazarına Açılacak
 




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ