Oyun bilgisayarlarının oyun dışında marifetleri nelerdir - Haberler - indir.com

Oyun bilgisayarlarının oyun dışında marifetleri nelerdir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-25 14:35:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Son dönemlerde sürekli oyun bilgisayarları ile alakalı ya bir haber ya da bir reklam görüyorsunuzdur. Çok revaçta olan bu bilgisayarlara olan ilgi ise oldukça yüksek. Eskiden oyun bilgisayarları masa üstü bilgisayarlardan oluşuyordu. Fakat günümüzde oyun bilgisayarları genelde taşınabilir bilgisayarlar olarak hayatımıza geçti. İnsanlar bu durumdan oldukça memnun. Bu denli rabet gören bilgisayarlar olunca bizde bu bilgisayarlar başka nerelerde kullanılır onlara bakacağız. Bugün bakıldığı zaman Nvidia'nın yeni GTX 1000 serisi çözümleri ile beraber, aynı özellikleri kapsayan masaüstü bilgisyarlar ile mobil grafik performansları arasındaki fark en azamiye düşürüldü.

Oyun bilgisayarları hem daha hafif hem daha uzun pil ömürlü

Bir başka özellik olan mobil işlemciler, üst seviyelere kadar yükseldiğini ve oyun bilgisayarlarında pek çok güçlü taşınabilir bilgisayarda yine masaüstü çözümler ile fark en aza indirilmeye çalışıldı. İnsanlar ise bu dur7umdan gayet memnun. Bu bilgisayarların RAM, SSD ve diğer çözümlerine bakıldığı zaman oldukça iddialı olduklarını görüyoruz. Teknoloji bu denli ilerlemiş olunca oyun bilgisayarlarına ve performans bakımından güçlü olan taşınabilir bilgisayarlara olan ilgi ve talep çok fazla arttı. Pil sürelerinde olabildiğince yükseltilen oyun bilgisayarlar, oldukça hafifledi ve taşınması çok kolay bir hal aldı.

Oyun bilgisayarların performansları çok yüksek

Türüne göre neredeyse bilgisayrın tüm performansını kullanan oyunlar, yüksek kalite standartları ve yüksek çözünürlükleri ile beraber performanslı bir donanıma ihtiyaç duyuyor. Ancak birçok kullanıcı şunu bilemiyor, internet üzerinden yüksek çözünürlüğe sahip bir film izlemekle size gerekli olan güç ile, yüksek grafiklere sahip oyunları herhangi bir problem yaşamadan oynayabilmek için ihtiyaç duyduğunuz güç birbirinden çok farklı.





PAYLAŞ