Oynayanlara milyonlar kazandıran en popüler 9 e spor oyunu - Haberler - indir.com

Oynayanlara milyonlar kazandıran en popüler 9 e spor oyunu

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-16 16:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Oyun

Son dönemlerde gideren artan ve oyun sayısında da artış görülen e spor dünyası aynı zamanda yüksek ödülleriyle de dikkat çekiyor. Şu anda 1.5 milyar dolarlık bir Pazar hacmine oluştuğu açıklanan e spor, pek çok genci de bu alana çekiyor. Amatör oyunculuktan profesyonel oyunculuğa geçişte her oyuncunun kendine özel bir hikaye yarattığı ve milyonlarca kişi tarafından takip edildiği e spor dünyasında artık maçlar televizyondan dahi canlı olarak yayınlanıyor. Popülerliğin bu kadar artması, e spor dünyasına yönelik farklı oyunların da geliştirilmesini sağlarken bugüne kadarki dönem içerisinde en popüler olan 9 e spor oyununu sizler için derledik.

Türkiye'nin En Genç Profesyonel e-spor Oyuncusu ile Röportaj Yaptık!

Gençlik ve Spor Bakanlığı merak edenler için E-Spor raporunu yayınladıGençlik ve Spor Bakanlığı merak edenler için E-Spor raporunu yayınladı

1. Dota 2

Türünün en iyi örneklerinden birisi olan Dota 2, bugüne kadar 131 milyon doları dağıtmış durumda. En çok Çin’de ilgi gören oyunun Türkiye’den de fanatikleri oldukça fazla.

2. League of Legends

Türkiye’de de çok popüler olan ve Fenerbahçe gibi pek çok takımın da dahil olduğu e spor oyunu, şu anda LOL fırtınası esmesini sağlıyor. Türkiye’de yapılan turnuvalar sonrasında takımların Dünya Kupası’nda da mücadele verdiği League of Legends, büyük bir heyecan yaratıyor.

3. Counter-Strike: Global Offensive

Yılların efsane oyunu Counter-Strike, CS GO versiyonu ile değişen oyun dünyasına ayak uydurmayı başardı ve her yıl 3 bine yakın turnuvası ile dikkat çekmeyi başarıyor. Oyun içi silah ve skinlerin dahi yüksek ücretlerle satın alınabildiği Counter-Strike: Global Offensive bu özellikleri ile en çok kazandıran oyunlar sıralamasında da yer alıyor.

4. Starcraft: Wings of Liberty

Piyasaya sunulduktan kısa bir süre sonra dünya genelinde ilgi gören ve şu anda 1749 lisanslı profesyonel oyuncusu ile ilgi gören oyun 25 milyonu aşan ödülü ile artan bir popülerliğe sahip.

5. Heroes of The Storm

Son dönemlerde adı çok daha fazla duyulmaya başlayan Heroes of The Storm, Dota ile benzer bir yapıya sahip. MOBA türündeki oyun, giderek artan ödülleriyle de oyuncuları kendine çekmeyi başarıyor.

6. Counter-Strike

CS GO’nun yanı sıra normal versiyonuyla da dikkat çeken oyunun 2627 profesyonel sporcusu var. Özellikle İsveç gibi ülkelerde çok popüler olan oyun hala ilgi çekmeyi başarıyor.

7. Heartstone

Kart oyunları arasında en çok popülerlik kazanan Heartstone, e spor dünyasında giriş yaptı. Şu anda 1565 profesyonel oyuncusu ile dikkat çeken Heartstone, yüksek ödülleri ile kısa süre içerisinde yükseliş yaşadı.

8. Smite

ABD gibi ülkelerde çok daha popüler durumda olan oyun e spor alanında henüz yeni. Bugüne kadar 84 turnuva ile dikkat çeken oyunda 8 milyon dolarlık ödül dağıtılmış durumda.

9. Starcraft: Brood War

Kazandıran oyunlar arasında bir diğer ise Starcraft: Brood War. Oyuncu sayısı az olsa da 7 milyon doları aşan ödülü ile dikkat çeken ve yüksek kazanç getiren oyun, son dönemlerde ilgi görenler arasında.

Gelecekte Yalnızca E-Spor mu Olacak?



PAYLAŞ