Owerwatch ırkçı söylemlerle mücadele ediyor! - Haberler - indir.com

Owerwatch ırkçı söylemlerle mücadele ediyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-20 15:17:06
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Oyun

Owerwatch e-sport liginde bazı sorunlar yaşamaya devam ediyor.  müsabakalar esnasında ortaya çıkan ırkçı ve homofobik  söylemler Blizzard'ı önlem almaya itti. Daha önce de birkaç oyuncunun üyeliğini askıya alma kararı alan Blizzard bu kez çok farklı bir yaptırım uygulanması gerektiğinin altını çizdi. Başarılı oyun platformu bu günlerde Felix Lengyel'in takımdan ayrılması konusu ile çalkalanıyor.

Overwatch Ligi oyuncusu Felix  Lengyel, homofobik ve ırkçı söylemleri kullandığı için iki kez askıya alındı ''ve şimdi yaptırıma maruz kalacak. Dallas Fuel ve Lengyel, davranışlarının ardından 'karşılıklı olarak yollarını ayırmayı kabul ettiklerini' açıkladı. Ekip sahibi Mike Rufail, sözleşmesinin süresi dolmadan önce Lengyel'i serbest bırakma kararının her iki tarafın da  lehine olduğunu söyledi. Lengyel'in son takımı, League'in açılış sezonunda 2. Aşama sırasında herhangi bir takımla oynamasına ya da antrenman yapmasına izin vermeyecek ve askıya alacaktı. Ancak şimdi yolları ayırma kararı verilerek, başka takımlarla imza atmasına olanak tanınıyor.

 

Felix Lengyel'in ayrılışı, League'in ilk çıkışından beri yaşanan ırkçı söylemler ve homofobik söylemler gibi bazı sorunları da gün yüzüne çıkarıyor. Blizzard, Philadelphia Fusion'ın Su-min "Sado" Kim'i diğer oyuncuları seviyelendirmek için ödemeleri kabul ettiğini öğrendikten sonra, iki Shangay Dragons oyuncusu (Chao "Undead" Fang ve Junjie "Xushu" Liu) bir hesabı paylaştığı için para cezasına çarptırıldı. Blizzard'ın bir davranış kuralları olmasına rağmen, uygulama her zaman tutarlı olmamıştır.

 

 





PAYLAŞ