Outlook ya da Microsoft hesabı nasıl kurtarılır? - Haberler - indir.com

Outlook ya da Microsoft hesabı nasıl kurtarılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-05 09:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

İnternet kullanımının yaygınlaşmasıyla beraber internet ortamında neredeyse her alanda şifre kullanır olduk. Fakat öyle ki zaman zaman şifreleri unutmak gibi bir durum söz konusu olabiliyor. Microsoft hesabı da bunlardan biridir ve önemli bir hesaptır. Bu hesabınızın şifresini de unutmanız muhtemeldir. Microsoft hesabı, Outlook hesabı, OneDrive ve Office 366 gibi uygulamalar başta olmak üzere Microsoft hizmetleirnin tamamı tek hesaba bağlıdır. Microsoft Hesabınız engellendiğinde veya unutulduğu zaman hiçbir Microsoft hizmetine erişemezsiniz.

Parola kurtarma işlemi nasıl yapılır?

Microsoft hesabında birkaç kez yanlış şifre girdiğinizde Microsoft, sizi Microsoft Hesabı sıfırlama sayfasına yönlenidirecektir. Kurtarmak istediğiniz hesabı girmek için e-posta, telefon veya Skype kullanıcı adını girerek işleminize devam edebilirsiniz. Hesap adınızı girdikten sonra “İleri” yi seçin, sonra ikinci adım başlayacaktır. İkinci adımda, Microsoft ilk önce kimliğinizi doğrulamaya çalışacaktır. Eğer telefonunuz hesaba tanımlı ise telefon numarasının son hanesi görünecektir. Eğer kurtarma e-postası tanımlı ise, kurtarma e-posta bilgileri de karşınıza çıkacaktır. Burada istediğiniz kurtarma seçeneği ile ilerleyebilirsiniz.  Telefon numarasını veya kurtarma e-postanızı seçin ve “İleri”yi tıklayın. Telefonunuza veya e-maile gelen kodu istenilen alana girip ilerlemeniz yeterli olacaktır.

Kimlik doğrulayıcılarınızdan hiçbir şekilde çözüm bulamadıysanız, hesap sahibi olduğunuzu kanıtlamak için ek seçenekler vardır.  “Bende bunlardan hiçbiri yok” seçeneğini tıklayın ve ilerleyin. Bir sonraki kurtarma adımına devam etmek için sizden farklı bir iletişim e-posta adresi isteyecektir.

Microsoft’un hesap sahibi olduğunuzdan emin olmak için size bazı sorular soracaktır. Bunlar, adınız, doğum tarihiniz ve  güvenlik sorusu yanıtını içeren sorular olacaktır. Daha farkı soru çeşitleriyle de karşılaşabilirsiniz.  Sizin kimliğinizi doğrulayamazsa yeni şifre oluşturma imkanını size vermeyecektir. Bu aşamanın sonucunu hemen alamayabilirsiniz. Microsoft sizden emin olduğunda iletişime geçilmesini istediğiniz e-mail adresine bir kurtarma linki bir e-postası gönderecektir. Bu zor durumlara düşmemek için çift faktörlü kimlik doğrulamaları etkinleştirin. Telefon numaranızı ve bir kurtarma e-postasını e-mail adresinize tanımlayın. Microsoft hesabınız ile ilgili şifrede sorun yaşadığınızda şifre sıfırlama işlemini adım adım gerçekleştirerek yeni şifre oluşturabilirsiniz. Yazımızda yer alan bilgileri kullanarak şifre sıfırlama işlemi son derece basit bir şekilde yapılır. Yeni şifreniz ile beraber tekrar Microsoft hesabınıza giriş yapabilirsiniz. 





PAYLAŞ