Outlook, karanlık mod için çalışmalara başladı - Haberler - indir.com

Outlook, karanlık mod için çalışmalara başladı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-17 12:39:20
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Bildiğiniz üzere Microsoft, geçtiğimiz yıl içerisinde hem Android hem de iOS platformlarında yer alan Outlook sürümleri için karanlık mod müjdesi vermişti. Son yıllarda karanlık mod özelliği birçok platformda yerini aldı. Şimdi ise teknoloji devi Microsoft'da Outlook için de karanlık mod özelliği gelecek. Microsoft şirketi, Outlook kullanıcıları için karanlık mod özelliğini sunmaya hazırlanıyor. Aslında Microsoft bu duyuruyu çok daha önce yapmıştı. Söz konusu bu mod, Windows 10 ve mevcut olan diğer Outlook sürümleri ile beraber uyumlu bir şekilde çalışacak. Çok yakın zaman içerisinde Outlook kullanıcıları karanlık mod özelliğini sorunsuz bir şekilde kullanabilecekler. 

Android ve iOS'da Outlook kullanıcıları memnun olacak

Android ve iOS işletim sistemi bulunan akıllı cihaz kullanıcıları Outlook kullanıyorsa eğer çok yakın zaman içerisinde karanlık mod özelliğini kullanabilecekler. Uzun bir süredir üzerinde çalışılan bu görsel anlamdaki yenilik Android işletim sistemli akıllı cihazlar için Outlook karanlık mod ve iOS işletim sistemi bulunan akıllı cihazlar için Outlook karanlık mod özelliği, Google ve Apple şirketleri ile beraber iş birliği içerisinde ortaya çıkacak son hizmet olarak değerlendiriliyor. Aslında oldukça uzun süredir üzerinde çalışılan bu özelliğin bu kadar çok beklenmesinin temel sebebi Microsoft olarak görülüyor. 

Microsoft Outlook Mobil Uygulamaları Güncelleniyor!Microsoft Outlook Mobil Uygulamaları Güncelleniyor!

Konu ile ilgili eleştirici de bulunan bazı kişiler, yazılım şirketinin neredeyse tamamen açık kaynak kodlu bir sisteme sahip olan işletim sistemi ile iPhone akıllı cihazlarda bulunan işletim sistemini gece teması için beklendiğini düşünüyor. Resmi olarak baktığımızda karanlık mod özelliğini destekleyen bu her iki mod, daha önce bu modu desteklemiyordu. Yakın zaman içerisinde gelecek olan bu yeni görsel tasarım, göz sağlığını dikkate alan özel bir yapıya sahiptir. Bu konu ile ilgili Microsoft cephesinden, özelliğin ne zaman dağıtılacağına dair herhangi bir bilgi gelmedi. Bu bilgilere göre birçok kişi tarafından beklenen söz konusu bu tasarımsal yenilik kullanıcılara hangi dönemde sunulacağı henüz belli değildir. 

Karanlık mod özelliğini kullanmayı sevenler, bu özelliği aktif hale getirmek için hızlı er,işim düğmesinden faydalanabilecekler. Yakın zaman içerisine gelecek olan bir diğer yenilik ise Outlook uygulamasının ayarlarını geliştirmeye yöneliktir. Buna ek olarak ise, Android işletim sistemli cihazları kullanan kullanıcılar bu temayı aktif hale getirmek için her iki seçeneğe de sahip olacaklar. İki seçenekten ilki, akıllı cihazınızın şarjının azalması halinde otomatik olarak karanlık mod özelliğini aktif hale getirmektir. Diğer bir seçenek ise manüel kullanımı kapsıyor. iOS akıllı cihaz kullanıcıları için henüz herhangi bir özellik paylaşımı söz konusu değildir. Uzun süredir üzerinde çalışılıyor olsa da Microsoft'un sonunda bu karanlık mod özelliğini Outlook kullanıcıları için sunacak olması kullanıcılar için son derece faydalı bir seçenek olacak. Gelişmiş düzeyde özelliklerin yanı sıra aynı zamanda karanlık mod özelliğinin de aktif hale getiriliyor olması kullanıcıların gece çalışmaları için kolaylık sağlayacak en önemli detaylar arasındadır. Bunun yanı sıra göz sağlığı açısından da son derece önemli bir özellik yakın zamanda gelecek. 

 


İlgili uygulamalar
Mac ve Windows için Outlook tamamen değişiyor!Mac ve Windows için Outlook tamamen değişiyor!
Outlook her platformda güncelleniyorOutlook her platformda güncelleniyor
Outlook iOS uygulamasının yeni yüzü kullanıcılarla buluşuyorOutlook iOS uygulamasının yeni yüzü kullanıcılarla buluşuyor

PAYLAŞ