Outlast Linux'ta nasıl çalıştırılır? - Haberler - indir.com

Outlast Linux'ta nasıl çalıştırılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-31 12:00:13
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Nasıl Yapılır?

Red Barrels tarafından PC ve konsollarda geliştirilen hayatta kalma türündeki korku oyunu olan Outlast, oldukça popüler oyunlardan birisidir. Ancak bilgisayar versiyonlarını için sunulmuş olsa da özellikleri Linux işletim sistemini kullanan kullanıcılar oyunun yüklenmesi sırasında zorluklar yaşayabilmektir. Eğer siz de bu sorundan mustaripseniz aşağıda yer alan “Linux'ta Outlast nasıl oynanır?” adımlarını takip edebilirsiniz. Outlast oyununun sorunsuz bir şekilde oynanabilmesi adına Steam’in Linux istemcisinin yüklenmesi gerekmektedir. Bunun için Ctrl + Alt + T kısayol tuşları ile terminal açılmalı ve kodlar yazılmaya başlanmalıdır. İlk işlem olarak Steam yüklemesi yapılmalıdır. Farklı Linux versiyonlarına göre Steam kurmak için kullanılacak kodlar şöyledir;

Ubuntu

Outlast 2'nin sistem gereksinimleri açıklandıOutlast 2'nin sistem gereksinimleri açıklandı

sudo apt install steam

Debian

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Arch Linux

sudo pacman -Syy

sudo pacman -S steam

Flatpak

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Steam kurulumu tamamlandıktan sonra bir sonraki aşama olarak oyun kurulumuna geçilmelidir. Bu bölüm çoğu kullanıcı tarafından kolay bir şekilde yapılabilecek bölümdür.

Steam üzerinden oyun indirme

Steam mağazasını açarak hesabınız ile oturum açmalı ve ardından oyun arama bölümüne Outlast yazılmalıdır. Arama sonuçlarında doğru oyunu bulduktan sonra oyunu sepete ekleyerek ödeme adımlarını tamamlamalısınız. Ardından kütüphane bölümünden oyun indirilmeye başlanacaktır. Oyunun yüklenmesi internet hızına bağlıdır ve yavaş bağlantılarda daha uzun süre yükleme işlemleri sürebilir. Yükleme işlemleri tamamlandıktan sonra yeşil bir buton olarak oyna seçeneği görülecektir. Oyna butonuna tıklamanız ile birlikte oyun bilgisayarda açılacaktır. 

Çoğu kullanıcı tarafından zorluk yaşansa da mevcut oyunların kurulmasına adına Proton ya da Steam kullanılması yeterli olmaktadır. Outlast örneğinde olduğu gibi bazı oyunlar proton ile çalıştırıldığında iyi bir performans sunmamaktadır. Bu nedenle belirtilen adımların takip edilerek Steam gibi istemcilerin kurulması, oyunların daha iyi bir şekilde oynanmasına imkan tanır. Linux işletim sistemi kullanılsa dahi oynanmak istenen oyunlar için farklı yükleme teknikleri bulunmaktadır ve bu nedenle Linux işletim sistemlerine kullanırken oyunlardan mahrum olunmasına gerek yoktur. Steam gibi platformlardaki zengin oyun seçenekleri, Linux sistemlerde de oyun oynanmasını destekler.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ