Outlast 2'ye Avustralya'dan gelen yasak kalktı - Haberler - indir.com

Outlast 2'ye Avustralya'dan gelen yasak kalktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-28 15:50:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Oyun

Korku oyunları arasında en iyilerinden biri olarak gösterilen Outlast 2, yakın bir zaman içerisinde çıkışını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Red Barrels Studio tarafından geliştirilen korku türündeki Outlast 2, ilk serisiyle bu türün hayranlarının ilgisini çekmeyi başaran bir yapım olmuştu. Geçtiğimiz günlerde yeni seriye dair bir haber yayınlanmıştı. Bu haberde, Outlast 2'nin Avustralya'da yasaklı olacağına ilişkin bilgi verilmişti. Buna bağlı olarak oyunun çok fazla kan ve şiddet içermesinden ötürü, Türkiye'de de yasaklanabileceği ihtimali konuşulmuştu. Avustralya'ya dair çıkan haberle alakalı yeni bir gelişme yaşandı. Söylenene göre, Avustralya'da oyuna getirilen yasak kaldırıldı.

Outlast 2'nin aşırı şiddet ve korku öğeleri içermesi, bazı yerlerde yasaklanmasına neden oluyor. Oyunun geçtiğimiz günlerde çıkan Avustralya'da yasaklanacağı haberiyle ilgili, bugünlerde yeni bir gelişme yaşandı. Yeni bilgilere göre, Outlast 2'nin  Avustralya yasağı kalktı. Bunun nedeninin de, ülkede Outlast 2 dışında da ysaklanabilecekken yasaklanmayan oyunların olduğu görüldü. Bundan dolayı, Outlast 2'nin de yasaklanmasına gerek olmadığı söylendi. Oyuna sadece +18 ibaresi eklendi ve bu şekilde yayınlanması kararı verildi. Bu kararla beraber, Outlast 2 Avustralya'da resmi olarak yayınlanıp satılabilecek.

Outlast serisinin ilk oyununda, Türkiye2de benzer bir durum yaşanmış ve oyunun satışına izin verilmemesi durumuyla karşılaşılmıştı. Şu an için ikinci seri de ülkemizden böyle bir tepki gelmiş değil. Herhangi bir yasak olmadığı takdirde, Outlast 2 25 Nisan 2017 tarihinde PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows, Mac OS için çıkışını gerçekleştirecek.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ