Outlast 2, Avustralya'da yasaklanabilir - Haberler - indir.com

Outlast 2, Avustralya'da yasaklanabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-24 15:50:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Oyun

İlk serisiyle korku oyunu severleri etkilemeyi başaran Red Barrels tarafından geliştirilen Outlast 2, bu anlamda en iyiler arasında adından söz ettirmeye devam ediyor. Merakla çıkış tarihi beklenen oyun, geçtiğimiz yıl içerisinde ertelenerek bekleyenlerini üzmüştü. Geçtiğimiz hafta içerisinde oyunun çıkacağı yeni tarihin açıklanmasıyla beraber, oyuncular yeniden heyecanlanmaya başladılar. Fakat bu kez de, oyunu Avustralya'da bekleyen oyuncular için üzücü haber geldi. Oyun piyasaya sürülmeden önce, her ülkede ayrı ayrı değerlendirmeye sunulacaktı. Değerlendirme sırı Avustralya'ya gelince engele takıldı. Avustralya, oyun içerisinde nefret ve şiddet öğelerinin bulunması nedeniyle, oyunun derecelendirilmesine izin vermedi.

Bu ay içerisinde piyasaya sürülecek olan Outlast 2, çıkışından önce ülkeler tarafından derecelendiriliyordu. Avustralya'da şiddet ve nefret öğelerinin oyunda yer alması neden gösterilerek derecelendirilmemesi, oyunun çıkıp çıkmayacağına dair de soru işaretleri yarattı. Avustralya'nın tepkisine bakılırsa, oyun geliştiricileri yapımın Avustralya'da oynanması için, daha az şiddet ve kan yer alacak şekilde oyunu Avustralya'ya özel yeniden düzenlemesi gerekiyor. Serinin ilk oyunu da, aynı sebepten ötürü Playsore üzerinden Türk oyuncular için eklenmemişti. Türkiye'deki oyuncular, Türkiye hesaplarıyla oyunu satın alamadılar. Aynı durum serinin ikinci oyunu için de yaşanırsa, oyunun tüm serileri ülkemiz içerisinde yasaklanabilir.

Oyunun geçtiğimiz hafta içerisinde Facebook üzerinden yapılan resmi açıklamayla beraber çıkış tarihi 25 Nisan 2017 olarak verilmişti. 25 Nisan'da PC, PlayStation 4 ve Xbox One için çıkışı gerçekleşecek olan Outlast 2'nin, ülkemizde yasaklanıp yasaklanmayacağı merak konusu.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ