Otopilot Özellikli Tesla Modellere 2 Yeni Özellik Geldi - Haberler - indir.com

Otopilot Özellikli Tesla Modellere 2 Yeni Özellik Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-03 20:03:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Tesla sahip olduğu araç serisine uzaktan sunduğu yazılım güncellemeleri ile yeni özellikler katmaya devam ediyor. Şimdi ise geliştirmiş olduğu iki aktif güvenlik özelliği ile otomobillerin şerit değiştirme esnasında yaşayabileceği kazaların engellenmesi düşünülüyor. Bu kapsamda Tesla oto pilot özellikli modelleri için iki yeni özelliğini duyurdu. Bu özellikler her zaman kullanılan uzaktan güncelleme ile araçlara entegre edilecek. Özelliklerin 2016’dan sonra çıkan ve oto pilot özellikli tüm Tesla modeller için geçerli olduğu ifade ediliyor. Modellere eklenecek olan bu yeni iki aktif güvenlik özelliği ile otomobilde daha güvenli bir sürüş deneyimi gerçekleşmiş olacak.

Otopilot Tesla Modellere İki Yeni Özellik

Tesla 2019'un İlk Çeyreğinde Büyük Zarar EttiTesla 2019'un İlk Çeyreğinde Büyük Zarar Etti

Gelen özelliklerden birisi şeritten ayrılmanın önlenmesi olarak nitelendiriliyor. Bu özellik ile araç şerit değiştirdiği esnada sinyallerin kullanılıp kullanılmadığı denetlenecek. Eğer bir sinyal verilmeden şerit değiştiriliyor ise şoförün ellerinin direksiyonda olmadığı tespit ediliyor. Sistem ise direksiyonu tutmadığı için şoföre uyarı veriyor. Bu esnada araç normal şeritte duruyor ve uyarılar birkaç defa tekrarlıyor. Sistem yine bir cevap almaz ise yavaşlıyor ve ikaz ışıklarını açıyor.

Gelen diğer özelliğe bakacak olursak ise acil durum şeritten ayrılmanın önlenmesi olarak belirtiliyor. Bu özellikte ise araç şeritten ayrılırken çevre kontrol ediliyor. Eğer bir araç var ise veya farklı bir engel var ise sistem olası bir kaza analizi gerçekleştiriyor. Kaza riski var ise araç bulunduğu şeritten ayrılmayarak devam ediyor. Yok ise zaten şerit değiştirme işlemi gerçekleşmiş oluyor. Bu her iki yeni özellik kullanıcı tarafından kontrol edilebiliyor. Şoför istemez ise bu özellikler devre dışı bırakılabiliyor. Yazılım güncelleştirmeleri araçlara gönderilmeye başlanırken, Tesla tarafından bir müşterinin aracı satın aldıktan sonra bile güvenliğinin önemli olduğunu altı çiziliyor. Kademeli bir şekilde kısa sürede tüm oto pilot özellikli Tesla modellere güncelleme erişmiş olacak.


Tesla 2020'de Otonom Araçlardan Oluşan Bir Taksi Filosu KuracakTesla 2020'de Otonom Araçlardan Oluşan Bir Taksi Filosu Kuracak
Tesla'nın Elektrikli Kamyonu Tesla Semi'nin Çıkış Tarihi ErtelendiTesla'nın Elektrikli Kamyonu Tesla Semi'nin Çıkış Tarihi Ertelendi

PAYLAŞ