Otonom okul servislerine büyük tepki! - Haberler - indir.com

Otonom okul servislerine büyük tepki!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-24 10:15:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

ABD'de yeni gündem okul servislerinde otonom araçların tercih edilmesi oldu. Ulaştırma Bakanlığı'nın bu yeniliğe karşı yorumu oldukça sertti.

otonom araç kullanımı giderek yaygınlaşırken pek çok sorunu ve tartışmayı da beraberinde getiriyor. bugüne kadarki süreç içerisinde otonom sürüşte olmasına karşın kaza yapan ya da kazaya karışan araçlar otonom araçların güvenliğini tartışmaya açmıştı. ABD'de yaşanan son olayda ise otonom araçların okul servisinde kullanılması ülkede yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi.

Apple'ın otonom araç filosundaki  otomobil sayısı arttı Apple'ın otonom araç filosundaki otomobil sayısı arttı

IKEA, otonom araç sektörüne katılıyor

ABD'de denendi

ABD’nin Illions eyaletindeki  üretimler yaparak okul gibi toplu taşımanın kullanıldığı alanlara otonom servis araçları üreten Transdev şirketi, EZ10 Generation II adlı okulda test sürecine başladı.  bu durumun ortaya çıkmasının hemen ardından ise duruma ABD Ulaştırma Bakanlığı dahil olarak mevcut testlerin hemen durdurulması istendi.

"Derhal durdurun!"

Şirkete bakanlık adına uyarı mektubunun gönderildiği öğrenilirken açıklamalarda çocukların ve kamunun güvenliğinin tehlike altına alındığı ve bu nedenle derhal faaliyetlere son verilmesi gerektiği belirtildi. açıklamalarda ayrıca mevcut faaliyetlerin yasa dışı olduğu açıklandı.

daha önce benzer bir faaliyet Transdev şirketi tarafından başlatılmış olsa da araçta bir şoförün olması benzer tartışmaların yaşanmasını önlemişti. Transdev 12 kişilik araçlarda maksimum 20 km hız ile öğrenci taşımacılığı yapıyor.

Apple'ın otonom araç filosundaki otomobil sayısı arttı


İlgili uygulamalar
Tesla'dan Apple'a transfer! Apple otonom araçları yakın mı?Tesla'dan Apple'a transfer! Apple otonom araçları yakın mı?
IKEA, otonom araç sektörüne katılıyorIKEA, otonom araç sektörüne katılıyor
Komatsu'nun otonom inşaat araçları tüketicilere tanıtıldıKomatsu'nun otonom inşaat araçları tüketicilere tanıtıldı

PAYLAŞ