Otonom araçların eğitim müfredatı değişiyor - Haberler - indir.com

Otonom araçların eğitim müfredatı değişiyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-31 09:30:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Otonom araçların daha da gelişmesi adına Microsoft ile MİT yeni bir proje üzerinde çalışıyor. Yeni proje ile otonom araçlar artık yeni bir eğitim yöntemi ile geliştirilecek.

Otonom araçlarda mevcut sorunların giderilebilmesi adına alternatif eğitim yöntemleri üzerinde çalışmalar sürdürülüyor. Konu ile ilgili yapılan son açıklamalarda ise Microsoft ve MİT ortaklığı ile otonom araçlara yönelik yeni bir eğitim sisteminin geliştirildiği ifade edildi. 

Google'ın kurucu ortağı elektrikli otonom uçan taksisini tanıttıGoogle'ın kurucu ortağı elektrikli otonom uçan taksisini tanıttı

Otonom okul servislerine büyük tepki!

Microsoft ile MİT ortaklığı dikkat çekiyor!

Yeni eğitim sisteminde özellikle otonom araçların istisna durumlar ile karşı karşıya kaldığında nasıl davranacağı ve bilgi eksikliği yaşandığında neler yapması gerektiği üzerine odaklanılıyor. Bugüne kadarki süreç içerisinde otonom araçlar başarılı bir performans göstermiş olsa da bazı yaşanan kazalar ve insanların hayatını kaybetmesi bu konuda ciddi bir güven sorununu ortaya çıkarmıştı. Bu nedenle insan tepkisini minimuma indirmek ve güvenli bir şekilde otonom araçların kullanılmasını sağlamak adına iki dev kurum yoğun bir çalışma içerisinde.

Araçlara yapay zeka desteği

Yapay zekadan alınacak destek ile birlikte otonom araçlar sürekli bir eğitim içerisinde olacak ve kendisini geliştirebilecek. Konu ile ilgili verilen örneklerde ambulansa yol verildiğini gören bir otonom aracın bu durumu örnek alarak ambulans gördüğünde ona yol vermeye başlayacağı ifade edildi. Bu açıdan insan ve araçları trafikte yakın mercek altına alacak yapay zeka sistemleri, otonom araçların gelişmesinde büyük bir pay sahibi olacak.

Yapılan çalışmalarda otonom araçların kendine çok fazla güvenmemesi ve aynı zamanda bazı sınırlarının olabilmesi adına da gerekli güvenlik önlemlerinin alınması öngörülüyor. Bu bakımdan makinenin kontrol edilmesinin yanı sıra kendi kendine geliştirilmesi sırasında da yine bir takım sınırlar koyulacağı söyleniyor.

Sanal dünyada testler başladı

Microsoft ve MİT tarafından yapılan çalışmalar şu an için sadece sanal ortamda deneniyor. Çeşitli oyunlar ve simülasyonlar üzerinde denenen otonom araçların gelişimi, başarılı sonuçlar vermesi ile birlikte gerçek otonom araçlarda test sürüşü başlayacak. Yeni eğitim sistemi ile geliştirilen araçların günümüzdeki durumlarından çok daha farklı ve gelişmiş bir versiyona geçiş yapması mümkün görünüyor. 

Londra'da Araçları Otonom Robotlar Park Edecek! 


Honda'nın otonom araçları CES 2019'da tanıtılacak!Honda'nın otonom araçları CES 2019'da tanıtılacak!

PAYLAŞ