Otonom araçlar hakkında ünlü firmadan şok itiraf! - Haberler - indir.com

Otonom araçlar hakkında ünlü firmadan şok itiraf!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-11 19:15:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Otonom araçların kısa süre içerisinde insan hayatına dahil olması beklense de Ford tarafından yapılan açıklamalarda bu beklentinin geç geleceği ifade edildi.

Otonom araçlar konusunda çalışma yapan firmalardan bir tanesi olan Ford, kendi kendini sürebilen ve güvenli bir sürüş desteği sağlayacak otonom araçların henüz hazır olmadığı ve kısa süre içerisinde de beklentileri karşılayacak şekilde otonom araçların kullanılamayacağı belirtildi. Ünlü firmadan böylesine bir açıklama yapılması otomobil dünyasına damga vurmayı başarırken Ford'un açıklaması pek çok farklı ülkede ses getirdi ve tartışma yarattı. 

Otonom okul servislerine büyük tepki!Otonom okul servislerine büyük tepki!

Volkswagen'de otonom araç sektörüne giriyor! 

4 milyar dolar yatırım yapmıştı

Otonom araçlar için Ford tarafından yapılan bu açıklamaların bir başka önemi ise firma tarafından 4 milyar dolara varan bir yatırımın sadece otonom araçlar için yapılmış olması. Bu bakımdan 4 milyar dolarlık bir yatırımla dahi henüz hazır hale gelmeyen otonom araçların ne zaman hazır hale geleceği ve piyasaya stabil bir şekilde sunulacağı merak ediliyor. Ford tarafından yapılan açıklamalarda ise bu konuda kesin bir tarih verilmezken, ileriki yıllar tanımlaması kullanıldı

Firma çalışmalarını sürdürüyor

Bugüne kadar yaptığı yatırımların yanı sıra çalışmalarına devam eden ve bu konuda beklentileri oldukça yükseltmiş olan Ford, ABD merkezli olarak otonom araçlar üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor. Yüksek yatırımlar yapmaktan kaçınmayan Ford, bu alanda söz sahibi olmak istiyor. 

Otonom okul servislerine büyük tepki!


Otonom araç teknoloji şirketi DeepMap, 60 milyon dolar yatırım aldıOtonom araç teknoloji şirketi DeepMap, 60 milyon dolar yatırım aldı
Volkswagen'de otonom araç sektörüne giriyor!Volkswagen'de otonom araç sektörüne giriyor!
Honda'nın otonom araçları CES 2019'da tanıtılacak!Honda'nın otonom araçları CES 2019'da tanıtılacak!

PAYLAŞ