Otonom araç teknoloji şirketi DeepMap, 60 milyon dolar yatırım aldı - Haberler - indir.com

Otonom araç teknoloji şirketi DeepMap, 60 milyon dolar yatırım aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-05 09:49:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Seviye 4 ve 5 otonom araç teknolojileri konusunda çalışmalar yürüten DeepMap, yatırımcıları arasına Generation Investment Management'i kattığını belirtti.

Otonom araç teknoloji şirketi DeepMap, 60 milyon dolar yatırım aldı

Otonom araçlarında yüksek çözünürlüğe sahip haritalama - lokalizasyon ve big data üzerine yoğunlaşan bu şirket girişimine bugüne kadar Andreessen Horowitz, Accel Partners, GSR Ventures, Robert Bosch Venture Capital gibi şirketler yatırım yapmıştı. Bu girişim, Seri B turunda GIM'i de arkasına almıştı. Fakat bu konuda ne kadar yatırım yapılacağını açıklamamıştı. Ancak son çıkan haberlere göre bu yatırımın 60 milyon dolar değerinde olacağını ve 450 milyon dolar değerlemeye ulaştığını belirtti. 

Arizona Devleti, Uber'e otonom araçları test etmeyi bırakmasını söylediArizona Devleti, Uber'e otonom araçları test etmeyi bırakmasını söyledi

DeepMap'in CEO'su James Wu, arkasına GIM gibi bir şirketi yatırımcı almaktan memnun olduğu açıkladı ve, "DeepMap ve Generation, otonom araçların çevresel ve sosyal faydalara yol açacağı inancını paylaşıyor. Generation’da yetenekli ekiple çalışmaktan çok memnunuz." şeklinde devam etti. 2016 yılında dünyanın en iyi otonom haritalama ve yerelleştirme çözümleri sunarak, otonom araçların güvenliğini arttırmak isteyen şirket, yatırım ile Çin ve ABD'de yer alan ofislerini çoğaltmak istiyor. Otonom araçlar için karmaşık ortamda  gezinmeye yönelik gerekli olan bu teknolojiyi sunduğunu savunan DeepMap, üç önemli unsura ışık tutuyor:

  • Hassas yüksek tanımlı haritalama
  • Ultra kesin gerçek zamanlı lokalizasyon
  • Büyük küresel ölçeklendirmeyi desteklemek amacı ile hizmet veren altyapı

Şirket, otonom araç dünyası içerisindeki rekabet artarken, güvenirlikleri hala tartışılıyor. Uber, geçtiğimiz aylarda otonom aracı ile ciddi bir kaza yapmıştı. Bunun sonucunda otonom araçların ne kadar güvenilir olduğu tekrar gündeme gelmişti. Fakat teknoloji şirketleri ve araç üreticileri bu teknoloji hakkında insanlara yakın olması amacı ile çalışmalara devam ediyorlar. Geçtiğimiz aylarda ABD'de Walmart müşterileri için sürücüsüz araçları ile taşımak için pilot uygulama başlatmıştı. Öte yandan bazı şirketlerse 4 ve 5 Seviye otonom araçların ne kadar güvenli olduğunu göstermek amacı ile bazı testler ve çalışmalar başlattı. Jaguar, araçlarına "sanal gözler" ile yayalara yönelik güvenini arttırmak için bazı çalışmalar başlatmıştı. Otonom araçlar her ne kadar işlevsel olsa da güven konusunda hala bazı soru işaretleri bırakıyor. Bakalım bu problemler çözülecek mi?


Apple'ın otonom araç filosundaki  otomobil sayısı arttı Apple'ın otonom araç filosundaki otomobil sayısı arttı
Tesla'dan Apple'a transfer! Apple otonom araçları yakın mı?Tesla'dan Apple'a transfer! Apple otonom araçları yakın mı?
IKEA, otonom araç sektörüne katılıyorIKEA, otonom araç sektörüne katılıyor

PAYLAŞ