Otomatik oynatılan YouTube videoları nasıl devre dışı bırakılır? - Haberler - indir.com

Otomatik oynatılan YouTube videoları nasıl devre dışı bırakılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-23 13:03:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Dünyanın en büyük video seyretme platformu YouTube, mevcut algoritmasına göre kullanıcıların beğeneceğini düşündüğü videoları peş peşe oynatma özelliği zaman zaman kullanıcıları rahatsız ediyor. Bu özelliği tercihe göre açıp kapatmak mümkündür. Sunduğu hizmet ile beraber dünyanın en büyük video paylaşma platformlarında ilk sırada gelen YouTube, sosyal medyalar ve hızlı internet çağının ilk dikkat çeken siteleri arasında başı çekiyor. Platformun her geçen gün daha fazla kullanıcı tarafından tercih edilmesinin arkasında elbette ki belirli stratejiler yer alıyor. Bu stratejilerden biri YouTube üzerinde gezinirken video açtığınızda farklı video önerilerinde bulunarak sizi uygulama içerisinde tutmasıdır. YouTube size seyrettiğiniz videolara benzer videolar önererek kullanıcılara farklı içerikler de seyretmeye yönelik hareket ediyor. 

İster mobilden ister bilgisayar üzerinden YouTube'dan video açtığınızda muhtemelen uygulama muhtemelen benzer uygulamaları peş peşe oynatacaktır. Uygulamanın arka planında herhangi bir video açtığınız taktirde kendinizi yaklaşık 45 dakika sonra nerede bulacağınızı tahmin etmek oldukça zor olacaktır. Teknoloji lideri Google'ın bu özelliği zaman zaman tercih edilebilir olsa da genellikle kullanıcıların kaçındığı en önemli özellikler arasında da yer alıyor. Bunun en büyük sebebi ise zaman zaman mobil veriyi tüketmesi ya da sinir bozucu videolar ile karşılaşmak zorunda olmanızdır. Neyse ki bu durum çözülecek bir durum olup hem mobilden hem de bilgisayardan isteğe göre kapatılması mümkündür. Üstelik bu işlemleri yapmak sandığınızdan çok daha kolaydır. Söz konusu bu özelliği nasıl devre dışı bırakacağınız hakkında bilgi edinmek isterseniz sizde yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

Youtube geçmişi otomatik olarak nasıl silinir?Youtube geçmişi otomatik olarak nasıl silinir?

YouTube otomatik oynatma özelliğini bilgisayardan kapatma işlemi

YouTube platformu dünyanın en büyük video seyretme platformu olup çeşitli özelliklere sahiptir. Şöyle ki YouTube'un otomatik oynatma özelliği zaman zaman can sıkıcı olabiliyor. Bu özelliği kullanmak istemeyen kullanıcılar için bilgisayardan devre dışı bırakmak oldukça kolaydır. YoUtube üzerinden hazırladığınız herhangi bir listenizi değil de rastgele bir videoyu seçtiğinizde sağ tarafta yer alan otomatik oynatma düğmesinin bulunduğunu göreceksiniz. Bu düğme mavi ise otomatik oynatma açıktır. Tıkladığınız taktirde ise kapanacaktır. Yapacağınız işlemler işte bu kadar basittir. Bu düğmeye tekrar bastığınızda ise tekrar açılacaktır. 

Mobil versiyonda otomatik oynatmayı kapatma

Dünyanın en büyük video seyretme platformu YouTube'un mobil uygulaması üzerinden otomatik oynatma özelliğini kapatmak bilgisayarda olduğu kadar basit değildir. Biraz karışıktır fakat yine de yapmanız mümkündür. Otomatik oynatma özelliğini kapatmak için YouTube hesabınızın yani avatar fotoğrafının üzerine tıklayarak kapatma işlemlerini yapacağınız süreci başlatın. Ardından ise yine avatara girip bir sonraki menü üzerinden Sonraki videoyu otomatik oynat seçeneğini kapatırsanız YouTube platformunun bundan sonra önerilen videoları otomatik olarak oynatmadığını göreceksiniz. Sadece bu kadar işlem ile mobil platformdan da YouTube platformunun otomatik oynatma özelliğini kapatabilirsiniz. Tekrar açmak istediğinizde de yine aynı adımları takip ederek otomatik oynatma özelliğini aktif hale getirmeniz mümkündür. Sadece bir kaç adım ile beraber platformu kendi tercihlerinize göre özelleştirebilirsiniz. 


İlgili uygulamalar
Youtube Music beklenen özelliğe nihayet kavuştuYoutube Music beklenen özelliğe nihayet kavuştu
Youtube'da para kazanmanın bir yolu daha Türkiye'de aktifleştiYoutube'da para kazanmanın bir yolu daha Türkiye'de aktifleşti
Youtube kullanıcı odaklı alışveriş reklamları göstermeye başlıyorYoutube kullanıcı odaklı alışveriş reklamları göstermeye başlıyor

PAYLAŞ