ÖSYM'den Yeni Sınav Uygulaması Geliyor - Haberler - indir.com

ÖSYM'den Yeni Sınav Uygulaması Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 0 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-21 22:50:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Ülkemizde gerçekleşen ÖSYM sınavlarında öğrencilerin sınavlara geç kalma sorunları gündeme gelmişti. Bu durum sonrasında ÖSYM tarafından bu soruna bir mobil uygulama ile çözüm getirilmesi hedefleniyor. Geçtiğimiz sene 15 dakika kuralı işlenmiş ve öğrenciler sınav başlamadan 15 dakika önce binalara girme zorunluluğunda bulunmuştu. Bu zaman sınırlamasından ötürü birçok kişi sınava geç kalmış ve sınava alınmamıştı. Ancak bu sistem birçok adaya zarar vermiş sonrasında ise 15 dakika kuralı kaldırılmıştı.

Şimdi ise sınava girecek olan öğrencilerin sınava geç kalmaması için yeni bir uygulama kullanıma sunulacak. Bu kapsamda mobil uygulama ile giriş belgelerinde yer alan QR kod mobil uygulama ile taranacak. Daha sonra uygulama üzerinden sınava girilecek olan okula ve binaya en yakın yoldan gidilmesi için tarif sunulacak. Bu yeni çözüm ile beraber geç kalma sorununun artık yaşanmaması hedefleniyor.

Ayrıca okul rotası boyunca trafik yoğunluğu gibi detaylarıda gösterecek olan uygulamayı öğrenci haricindeki sınav görevlileri de kullanabilecek.





PAYLAŞ