Osaka Ünversitesi tarafından geliştirilen robot kafa çok gerçekçi! - Haberler - indir.com

Osaka Ünversitesi tarafından geliştirilen robot kafa çok gerçekçi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-22 09:49:08
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Son dönemlerde insanlara benzeyen robotlar hakkındaki gündemde dolanan haberler her geçen gün biraz daha artmaya başladı. Günümüzde çalışmalarını sürdüren bilim insanları, robotları insanlara benzetme çabaları hem teknolojinin geldiği son noktayı gösteriyor hem de komplo teorisi için yeni malzemeler gündeme geliyor. 

Osaka Üniversitesi bilim adamları tarafından geliştirilen Affetto, insana benzeyen bir robot kafa. Yalnızca insan kafasından ibaret olan robot, Asyalı bir erkek görünümü andırıyor ve tüm insan mimiklerini gerçeğe en yakın şekilde gözler önüne seriyor. Küçük Asyalı robot kafa Affetto, insanlarla birebir şekilde gülme hareketi, çene, dudak, ağız, göz ve burun hareketlerini birebir taklit edebilme yetisine sahip olması ile gören insanları biraz olsun korkutuyor. 

"Önümüzde çözmemiz gereken bir kaç küçük sorun var"

Osaka Üniverstesi bilim adamları şimdilik geliştirme aşamasında olduklarını söylüyorlar. Asyalı erkeğe benzeyen küçük robot Affetto çalışmalarında yer alan Hisashi Ishihara konuyla alakalı yaptığı açıklamada; "Henüz Affetto halk ile görüşmeye hazır değil. Önümüzde çözmemiz gereken bir kaç küçük sorun var. Bunları da çözdükten sonra tüm hareket kabiliyetlerine sahip olacak ve halk ile görüşmeye hazır hale gelebilecek." ifadelerini kullanıyor.

2011 yılında ki görünümü daha korkutucu idi

Uzun bir süreden beri bilim adamlarının üzerinde çalıştıkları Affetto hakkında en son 2011 yılında haberdar olunmuştu ve o günden bugüne kadar üzerinde yapılan çalışmalar sonuç vermeye başladı. 2011 yılında  daha korkutucu  yüz ifadesine sahip olan Affetto, 2011 yılına nazaran şimdi daha az korkutucu ve gerçekçi yüze sahip bir robot. 

 





PAYLAŞ