Ortak olarak nefretlerinize göre arkadaş bulan uygulama - Haberler - indir.com

Ortak olarak nefretlerinize göre arkadaş bulan uygulama

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-31 09:45:00
Editör : Hatice Betül Ekici
Kategori : Teknoloji

Kişileri hep sevdikleri ortak noktalara göre eşleştiren uygulamaların tam tersini düşünen bir arkadaşlık uygulaması çıktı.

Arkadaşlık uygulamaları genelde insanları eşleştirebilmek için beğenilerinden ve hobilerinden faydalanıyor. Aynı dizileri seven, aynı oyunları oynayan ve genel olarak aynı şeyleri yapmaktan keyif alan insanları bir araya getirmeyi amaçlıyor. Geliştirilen bu yeni arkadaşlık uygulaması ise sevilenleri değil sevilmeyenleri göz önünde bulundurarak eşleştirme yapıyor.

Hater isimli bu uygulama Londra'da yaşayan Brendan Alper tarafından geliştirildi.

Kişilerin nefret ettiği ortak özelliklerden yola çıkarak birbiri ile eşleştiren uygulama kısa sürede oldukça ilgi gördü.

Tıpkı beğeniler gibi nefret de oldukça kuvvetli bir duygu ve insanları bir araya getirmek için tek başına yeterli olabiliyor. Brendan Alper isimli geliştiricinin imzasını taşıyan Hater, ortak nefretleri olan insanları bir araya getirmeyi amaçlıyor.

Örneğin trafik ışıklarında beklemekten, sesli şekilde sakız çiğneyen insanlardan veya basitçe her şeyden nefret eden biriyle tanışmak mümkün hale geliyor. Uygulamaya giriş yapıldığında nefret edilen ne varsa belirtiliyor ve bundan sonrasında eşleştirmeler başlıyor. Sizinle aynı nefreti paylaşan insanlarla sohbet etmek ve arkadaş olmak mümkün oluyor. Brendan Alper'in geliştirdiği uygulamada, insanlar like, dislike, love veya hate butonlarından birini kullanarak 2 binin üzerinde konuda görüşlerini bildirebiliyor. Bu konuların içerisinde Donald Trump, kargo pantolon ya da Britney Spears'ı görmek de mümkün.

Alper'in açıklamasına göre bizim karakterimizi oluşturan ana öğelerden biri de nefret. Bu nedenle nefret edilen şeylerin bir insanı tanımak için çok önemli olduğuna inandığını ifade ediyor. Ayrıca ortak nefretler olduğunda insanların daha samimi bir şekilde iletişim kurduklarını sözlerine ekliyor.

Şimdilik iOS platformuna özel olarak sunulan arkadaşlık uygulamasının bu yılın bahar aylarında Android'e geleceği belirtiliyor.





PAYLAŞ