Orta sınıfın gözdesi Qualcomm Snapdragon 678 tanıtıldı - Haberler - indir.com

Orta sınıfın gözdesi Qualcomm Snapdragon 678 tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-16 17:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Qualcomm Snapdragon 678 Mobil Platformu uzun bir bekleyişin ardından tanıtıldı. Orta segment telefonlar üreten şirketlere hitap eden Snapdragon 678, iki yıl önce tanıtımı yapılan selefine göre önemli iyileştirmeler ile beraber geliyor. ABD'li teknoloji devleri Qualcomm, bundan tam iki yıl önce, orta sınıf akıllı cep telefonlar için Snapdragon 675 işlemci sisteminin tanıtımını gerçekleştirmişti.

Snapdragon 675 mobil işlemcinin devamının gelip gelmeyeceği ile ilgili olarak uzun bir sessizliğini koruyan Qualcomm, bugün itibariyle işlemci sisteminin halefini kullanıma sunarak sessizliğini bozdu. ABD merkezli olan çip tasarım şirketi bugün, orta düzey akıllı cep telefon pazarı için geliştirmiş olduğu Snapdragon 678 işlemci sistemini duyurdu.  Qualcomm Snapdragon 678, şirketinin uygun fiyatlı olma iddiasına sahip olan işlemci modeli olması sebebiyle, bünyesinde öyle üst düzey özellikler barındırmıyor. Bu konu ile ilgili olarak ise, Snapdragın 678'in 5G desteğinin olmamasını da örnek göstermek mümkündür. Aslında ülkelerin 5G'ye hızla ,geçiş yaptığı şu dönemlerde 5G'nin kanera atılması pek de hoş bir durum değildir. Fakat Snapdragon 678’in yüksek bir hedef ortaya koymamasını da göz önünde bulundurarak 5G eksikliğini de düşünmemek gerekir. 

Huawei için Snapdragon tarihi verildiHuawei için Snapdragon tarihi verildi

Qualcomm Snapdragon 678 uygun fiyatlı olacak

Qualcomm yetkilileri, konu hakkında yaptıkları açıklamada Snapdragon 678 işlemcide yoğunluklu olarak performans optimizasyonuna odaklandıklarını belittiler. Qualcomm’un açıklamasında yer alan bilgilere göre Snapdragon 678’in bulunduğu orta seviyeli akıllı cep telefonlar olabildiğince yüksek performans sergileyecek. Qualcomm mühendislerinin uzun çabalar sonucunda elde etmiş olduğu bu performans, önceki nesil Snapdragon 675’e açık ara fark atıyor.

Qualcomm, kullanıcılarına vaat ettiği söz konusu “performans”ı, Snapdragon 678’e yerleştirdiği Kyro 460 CPU ve Adreno 612 GPU özelliği sayesinde gerçekleştirmeyi hedeflediği belirtiliyor. Kyro 460 CPU, hatırlamak gerekirse önceki nesil Snapdragon 675 işlemcide 2.0 GHz saat hızıyla çalışma performansı sergiliyor. Snapdragon 678’de ise Qualcomm saat hızını 2.2 GHz’e çıkararak daha donanımlı bir kullanım sunduğu ifade etti. Bu bağlamda işlemci, bir orta seviye akıllı telefondan beklenen oyun ve genel sistem performansını büyük oranda karşılayacak gibi gözüküyor.

Snapdragon 678 kamera ve bağlantı konusunda iddialı

11 nm üretim sürecinden geçen Qualcomm Snapdragon 678, kullanıcılarına sadece performans konusunda değil aynı zamanda bu işlemci telefonun yüksek hızlı bir şekilde bağlantılara sahip olmasını sağlayacak. Buna ek olarak da söz konusu telefonun kamera deneyimi de bu şekilde  güçlenecek. Konu hakkında yapılan açıklamalara göre bünyesinde Qualcomm X12 LTE modem vesilesiyle 600 Mbps’ye kadar yüksek hızlı bağlantı sunma özelliğine sahip olan Snapdragon 678, 48 MP çözünürlüğe kadar da fotoğraf çekebilme desteği sunuyor.

Bu bağlamda değerlendirme yapıldığında Snapdragon 678’in en iddialı olduğu tarafın, bağlantı ve kamera kısmında olduğunu söylemek mümkündür. Spectra 250L ISP ve 3. nesil Qualcomm AI Engine ile desteklendiğinde ise Snapdragon 678’le beraber, orta seviyeli olan akıllı cep telefonlara portre modu, düşük ışıkta çekim, 4K video kaydı gibi birbirinden güzel yenilikler de sunuluyor. Kamera konusunda da iddialı olan bu işletim sistemi ISP’nin kendisi sıfır deklanşör gecikmesi ile, iki sensörle 16MP; ZSL desteği sayesindeyse tek bir sensörden 25MP görüntü yakalayabiliyor. Qualcomm, Snapdragon 678’in ne zaman kullanıcıların beğenisine sunulacağına dair henüz bilgi gelmedi. Fakat büyük ihtimalle 2021 yılında Snapdragon 678’le güçlenen telefonları görmek mümkün olacak. 


Huawei Enjoy 20e Snapdragon işlemciyle gelebilirHuawei Enjoy 20e Snapdragon işlemciyle gelebilir
Snapdragon 888 tanıtıldıSnapdragon 888 tanıtıldı
2021 amiral gemisi Snapdragon 888 tanıtıldı2021 amiral gemisi Snapdragon 888 tanıtıldı

PAYLAŞ