Orta segmentin en yeteneklisi Redmi Note 9 oldu - Haberler - indir.com

Orta segmentin en yeteneklisi Redmi Note 9 oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-21 17:31:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Xiaomi Redmi Note serisi ile 110 milyondan fazla satış adedine ulaşmayı başarmış durumda. Bu başarılı ailenin en yeni üyeleri geçtiğimiz aylarda tanıtılmıştı. Ülkemiz pazarında  da satışa çıkan bu ailenin standart modeli Redmi Note 9 olarak karşımıza çıkıyor. Sahip olduğu yetenekleri ile orta sınıfta başarılı bir çıkış yakalayan Note 9, rakiplerine karşı birçok kazanca sahip.

Redmi Note 9 özellikleri ile neler sunuyor?

6.53 inçlik Nokta Ekran ile gelen akıllı telefonun ekranı Corning Gorilla Glass 5 ile korunuyor. 3.5 mm kulaklık girişi ve IR (kızıl ötesi) Blaster gibi özellikleri ile dikkat çeken akıllı telefon, uzun süreli göz konforu için TÜV Rheinland düşük mavi ışık sertifikası ve kazara sıvı dökülmelerine karşı dayanıklı olarak nano kaplama özelliği de taşıyor. Kullanıcılar, Geceyarısı Grisi, Orman Yeşili ve Buzul Beyazı olmak üzere üç renk arasından seçim yapabiliyor.

Xiaomi Mi Electric Scooter 1S özellikleri ve fiyatıXiaomi Mi Electric Scooter 1S özellikleri ve fiyatı

Telefon gücünü MediaTrek Helio G85 işlemciden alıyor. 2 x A75 2.0 GHz, 6 x A55 1.8 GHz işlemci, yaklaşık 1000 MHz hızında ARM G52 MC2 grafik işlemcisiyle 25 FPS sağlayan Manhattan 3.0 GPU sayesinde harika bir performans sunuyor.

Günümüzün akıllı telefonları ile ilgili olarak en çok merak edilen detay elbette ki kameralar. Bu akıllı telefonun arka yüzeyinde bizi dörtlü bir kurulum karşılıyor. 48 Megapiksel ana kamerası, her türlü ışık ortamında net, ultra yüksek çözünürlüklü fotoğraf çekilebilmesine olanak sağlıyor. 8 Megapiksellik ultra açılı lensi ise kalabalık grupların fotoğraflarının kolayca çekilmesi için elinden geleni yapıyor.

Arka kamerayı çevreleyen 2 Megapiksellik makro lens ve 2 Megapiksellik derinlik sensörü sayesinde kullanıcılar, başarılı bir bokeh efekti ile etkileyici yakın fotoğraf çekimi yapabiliyorlar. Başarılı bir bokeh efekti ile etkileyici yakın fotoğraf çekimi yapabiliyorlar. Bu arada ana kameranın diyafram değeri f/1.79, ultra geniş açılı lenssin diyafram değeri ise f/2.2. Son olarak, makro ve derinlik sensörünün ise f/2.4’lik bir diyafram değeri bulunuyor.

Redmi Note 9’un 2.39:1 en boy oranı ile çekim yapılabilmesini sağlayan sinematik portre ve video modu, kullanıcıları birer yönetmene dönüştürüyor. Altı farklı kaleydoskop seçeneği sayesinde herkes ilgi çekici ve çarpıcı videolar çekebilme fırsatı yakalarken, yeni belge modu Redmi Note 9'u adeta bir cep tarayıcısına dönüştürüyor.

Ekran içine yerleştirilmiş 13 Megapiksellik ön kamera ise ekranın maksimum düzeyde kullanılabilmesine olanak tanıyor.

Son olarak, telefonda 5.020 mAh’lik batarya görev alıyor. 18W hızlı şarj desteği sunan batarya, ertesi güne kadar şarj edilmeden kullanılabilecek yeterli gücü sunuyor.



PAYLAŞ