Orta Doğu bölgesi için PS5 Digital Edition gelmeyecek - Haberler - indir.com

Orta Doğu bölgesi için PS5 Digital Edition gelmeyecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-24 18:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Japon devi Sony’nin merakla beklenen PlayStation 5 oyun konsolu aylar sonrasında geçtiğimiz günlerde resmi olarak duyurulmuştu. İki farklı sürüm ile gelecek olan bu modellerin en önemli farkı ise farklı disk girişi oluyordu. Disk girişine sahip olmayan ve uygun fiyatlı olan PS5, oyunların internet üzerinden indirilmesini gerektiriyor. Bu noktada ise düşük bağlantı hızına sahip ülkelerde bu versiyonunu satışa çıkmayacağı söylentileri ortaya çıkmaya başladı. Yeni nesil konsollara yönelik merak edilen soruların yanıtları ortaya çıkmaya devam ediyor. Satışa çıkacakları Kasım 2020 dönemi heyecanla beklenirken, ülkemizde yüksek fiyat etiketlerinden satışta olması bekleniyor. Xbox cephesi de yeni konsollarını tanıtırken, Sony’nin PS5 ile beklentileri daha da üst seviyelere çıktığını söyleyebiliriz.

PS5 dijital versiyon her ülkede olmayacak

Sony PlayStation 5 ve PlayStation 5 Digital Edition fiyatını ve çıkış tarihini açıklandı!Sony PlayStation 5 ve PlayStation 5 Digital Edition fiyatını ve çıkış tarihini açıklandı!

12 Kasım tarihinde İngiltere, ABD, Avrupa ve Japonya’da piyasaya sürülecek olan PS5, 19 Kasım’da ise dünyanın diğer bölgelerinde satışta olacak. 499 dolar fiyat etiketine sahip olacak fiziksel disk girişli sürüm tüm ülkelerde satışta olacak. Ancak dijital versiyon ise sadece internet bağlantısının iyi olduğu ülkelerde satışta olacak. GeekayGames adlı bir internet sitesi bu noktada PS5’i Birleşik Arap Emirlikleri için 2099 dirheme listelemiş durumda. Ancak konsolun dijital sürümü satışta olmayacağı için ülke genelindeki düşük internet bağlantısından ötürü olduğu söyleniyor.

Sony’nin düşük internet bağlantı hızların sahip ülkeler için alacağı bu karara Türkiye dahil olmayacak. Öyle ki şirket Orta Doğu veya Avrupa şeklinde değil ülke pazarlarındaki duruma göre bir dağılım gerçekleştirecek.


Asgari ücretle 3 PlayStation 5 oyunu alınabilecekAsgari ücretle 3 PlayStation 5 oyunu alınabilecek
Godfall PlayStation 5 çıkış tarihi belli oldu!Godfall PlayStation 5 çıkış tarihi belli oldu!

PAYLAŞ