Oppo'nun yeni hızlı şark bataryayı 10 dakikada şarj edebilir - Haberler - indir.com

Oppo'nun yeni hızlı şark bataryayı 10 dakikada şarj edebilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-14 19:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Geçtiğimiz saatlerde bir Twitter paylaşımı gerçekleştiren Çinli teknoloji şirketi Oppo, 125W’lık yeni hızlı şarj teknolojisini 15 Temmuz Çarşamba günü gerçekleştireceği bir etkinlik ile duyuracağını açıklamış oldu. Bu yeni teknoloji, 4000 mAh’lik bir bataryayı 10 dakikada doldurabilmeyi hedefliyor. Akıllı telefon üreticileri, akıllı telefonların batarya kapasitelerini belli bir seviyeye kadar yükseltebildikleri için daha uzun kullanım seresi sunabilmek için ise akıllı telefonları olabildiğince hızlı şarj etmeyi hedefliyorlar. Hızlı şarj teknolojisine önem veren şirketlerden olan Oppo ise geçtiğimiz yılın eylül ayında 4000 mAh’lik bir bataryayı 30 dakika içerisinde tam seviyede doldurabilen bir 65W SuperVOOC 2.0 adlı hızlı şarj teknolojisini duyurmuş ve Ekim ayında sunulan Oppo Reno Ace modeli ile kullanıma sunmuştu.

Oppo’dan 10 dakikada full şarj yapacak yeni teknoloji

OPPO 6 aylık ekran garantisi başlattıOPPO 6 aylık ekran garantisi başlattı

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bazı söylentiler, Oppo’nun 80W SuperVOOC 3.0 hızlı şarj teknolojisi üzerinde çalıştığını belirtiyordu. Ancak yeni bu söylentiler Oppo’nun Ar-Ge ekibi kadar yüksek hedeflerde değil. Öyle ki Oppo, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile 15 Temmuz 15.00’da 125W’lık hızlı şarj teknolojisini tanıtacağını açıkladı. Ancak 125W’lık bir hızlı şarjın akıllı telefonlardaki batarya sağlığını ne derecede etkileyeceğini bilmek oldukça zor. Bununla beraber böyle bir güçlü enerji aktarımının 4000 mAh’lik bir bataryayı yaklaşık olarak 10 dakika gibi bir sürede tam olarak doldurması bekleniyor.

Bugüne kadar birçok üreticinin 100W ve üzeri hızlı şarj teknolojileri üzerinde çalıştığı biliniyor. Ancak bu zamana kadar ticari olarak böyle bir ürün görmüş değiliz. Oppo ise 15 Temmuz’dan sonra duyuracağı 100W ve üzeri hızlı şarj ürünü ile dikkatleri çekmesi bekleniyor. Bakalım şirket söylendiği gibi pazarda yer alan 4000 ve 5000 mAh gibi büyük bataryaları dakikalar içerisinde doldurabilecek mi göreceğiz.


Oppo'nun yeni kablosuz kulaklığının tasarımı sızdırıldıOppo'nun yeni kablosuz kulaklığının tasarımı sızdırıldı
OPPO Reno 10x Zoom için önemli güncelleme yayımlandıOPPO Reno 10x Zoom için önemli güncelleme yayımlandı

PAYLAŞ