OPPO'nun yeni arttırılmış gerçeklik gözlüğünü tanıtacağı tarih netleşti - Haberler - indir.com

OPPO'nun yeni arttırılmış gerçeklik gözlüğünü tanıtacağı tarih netleşti

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-16 18:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Giyilebilir teknoloji pazarı, akıllı saatler ve gerçek kablosuz kulaklıklara olan büyük talep karşısında 2020 yılının trendi olmayı başardı. Çin merkezli akılı cihaz üreticilerinden Oppo, geçtiğimiz yıl şirketine yenilik katarak AR gözlüğünün tanıtımını gerçekleştirdi. Oppo AR Gözlük 2 2020 Oppo Geleceğin Teknolojisi Konferansı’nda tanıtılacağı duyuruldu.

Oppo AR Gözlük 2 2020 yakın zamanda geliyor

Bununla beraber, bu segmentte AR Gözlükleri pazarı gibi birçok müşteriyi de çeken belirli bir niş bulunuyor. Bu dünyanın bir bölümünü tekrardan yakalamak adına şirket, 17 Kasım tarihinde Oppo AR Gözlük 2'yi kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. 2020 OPPO Geleceğin Teknolojisi Konferansı'nı Shenzen'de gerçekleştirecek. Oppo'nun en son teknolojik gelişmelerinden bazılarını ortaya çıkardığı yıllık bir etkinlik olarak adlandırmak mümkündür. Aynı zamanda, Ar-Ge ekibi tarafından geliştirilmiş olan gelecekteki teknolojileri ortaya çıkarı ve bunları pazara hitap edebilecek şekilde piyasada yerini alacak. 

Oppo AR Gözlüğü duyurulduOppo AR Gözlüğü duyuruldu

Konu hakkında ortaya çıkan raporlara göre, Oppo etkinlikte tam boyutlu bir FDF portre video teknolojisini sergileyecek. Dahası, tam bağlantılı bir renk yönetim sistemi getirecek ve üç konsept ürünü kullanıcıların karşısına çıkacak. Şimdi ise şirket Weibo adlı bir sosyal medya hesabı üzerinden AR gözlüklerinin ikinci neslinin Gelecek Teknoloji Konferansı'nda gün yüzüne çıkacağı açıklandı. Cihazın tanıtım afişi, yeni Oppo AR Gözlük 2'nin kullanıcılarına rahat bir deneyim sunacağını ortaya koyuyor. Her iki lensin köşe kısımlarında iki kamera bulunan hafifi bir ürün olacağı da tahmin ediliyor. Burada yer alan kameralardan biri muhtemelen AR sistemine güç verecek. 

Oppo AR gözlük 1 geçtiğimiz yıl tanıtıldı

SOn Oppo Geleceğin Teknolojisi Konferansı Aralık 2019 yılında gerçekleşmişti. Etkinlik sırasında şirket, AR Gözlük teknolojisine yapmış olduğu yatırımın bilgisini vermişti. Bu şekilde de ilk AR camını tanıtmış oldu. İlk nesil Oppo AR Gözlükleri dört lens ile beraber gelmişti. Mesafe ölçümleri yapmak için kullanılan bir ToF lensi ve nesne şekilleri çekmek için bir RGB lens aynı zamanda görüntüleme için kullanılan iki balık gözü lensi ile gözlüğü piyasaya sürmüştü. 

Konu hakkında ortaya çıkan söylentilere göre, yeni AR camı derinlik sensörleri ve uzamsal MIC dizileriyle beraber gelecek. Kırınımlı optik dalga kılavuzu teknolojisini kullanarak deneyimi geliştirecek. Ses etkileşimini ve 3D surround sesi destekleyecektir. Söz konusu bu yeni giyilebilir cihaz aynı zamanda bir mikrofona ve fiziksel düğmelere sahip olacak. Hareketleri ve sesli komutları destekleyecek. Bu sayede cihazın kullanımı çok daha verimli bir hal almış olacak. Üretici şirketin CEO'su Chen Mingyong, gelecekteki üç yıl içerisinde Oppo'nun Araştırma ve Geliştirme 50 milyar Yuan'ın üzerinde yatırım yapacağını açıklamış oldu. Şirket AR, büyük veri, yapay zeka, 5G ve hatta 6G çözümleri gibi çığır açan teknolojilerin gelişini de sürdürmek istiyor. Şirket bu çalışmaları ile beraber kendini bir adım daha yukarı taşımak adına hızla çalışmalarına devam ediyor. 



PAYLAŞ