OPPO'nun üç kez katlanabilen telefonun tasarımı ortaya çıktı - Haberler - indir.com

OPPO'nun üç kez katlanabilen telefonun tasarımı ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-15 14:31:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Katlanabilir ekranlı telefon pazarında çığır açmak için uğraşan üreticilerden biri olan OPPO, yeni nesil katlanabilir ekranlı bir akıllı telefon modelinin konsept tasarımını paylaştı. Üç kez katlanabilen bu telefon, her boyutunda farklı bir işlevsellik sunuyor.

Bir süre önce “X 2021” adını taşıyan konsept katlanabilir telefon tasarımıyla karşımıza çıkan OPPO, katlanabilir telefonlara bakış açısını gösteren yeni bir modelin tasarımını paylaştı. Yeni tasarımına "Slide Phone" adını veren Çin merkezli teknoloji devi, cihazın modülerliği ön planda tutarak kullanıcılara bugüne kadar görmedikleri bir deneyim sunmayı hedefliyor.

OPPO bu yıl içinde Türkiye'de Android 11 güncellemesi alacak cihazlarını açıkladıOPPO bu yıl içinde Türkiye'de Android 11 güncellemesi alacak cihazlarını açıkladı

Oldukça ilginç ve çarpıcı bir tasarıma sahip olan OPPO’nun yeni telefon modeli tam üç kez katlanabiliyor. Cihaz kullanıcılara her katlamada daha farklı bir deneyim sunuyor. Tümüyle açıldığında devasa bir ekrana sahip olacağı görülen telefonun kapalı haldeyken bir kredi kartı boyutunda olmasıyla küçük telefon seven kullanıcıların dikkatini çekmeyi başaracak gibi duruyor.

OPPO, dikine katlanabilir telefon için patent aldı

Şirketin Japonya merkezli bir tasarım şirketi Nendo ile birlikte tasarladığı bu telefon, kullanıcıların cihazı üç farklı boyutta ekranla kullanmalarını sağlıyor. Bu ekranlardan en küçüğü boyuta sahip olanı mesajların, saatin ve diğer bildirimlerin görüntülenmesini sağlarken, orta boyuta sahip olan ekran telefonun kamerasını kullanırken işe yarıyor. Kullanıcılar cihazın ekranını tam boyutta kullandıklarında ise oyun oynayabiliyor, çoklu uygulama kullanabiliyorlar.

OPPO Slide Phone, menteşeleri sayesinde tam olarak 7 farklı duruş pozisyonuna sahip. Ancak bu duruş pozisyonlarının hepsi de yeterince kullanışlı olmadığı da gözle görülür bir gerçek. Bunun yanı sıra Çin merkezli teknoloji devi OPPO'nun konsept olarak hazırladığı katlanabilir ekranlı telefonuyla için nasıl planlar yaptığı, cihaz için hangi patentleri almayı düşündüğü de henüz bilinmiyor. Şirketin bu tasarıma sahip olan bir cihazı piyasaya sürerse oldukça ilgili çekeceği büyük bir gerçek olsa da, OPPO’nun bu telefonu piyasaya sürüp sürmeyeceği henüz bilinmiyor. Cihaz hakkındaki gelişmelerden sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.


Resmi olarak tanıtılan OPPO Reno5 5G özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan OPPO Reno5 5G özellikleri ve fiyatı
Resmi olarak tanıtılan OPPO Reno Pro 5G özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan OPPO Reno Pro 5G özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ