OPPO'nun akıllı saati EKG ölçümü yapabilecek! - Haberler - indir.com

OPPO'nun akıllı saati EKG ölçümü yapabilecek!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-28 00:42:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çin'in başarılı sosyal medya platformu Weibo üzerinde ortaya çıkan bir iddiaya göre OPPO şirketinin bu yılın çeyreğinde tanıtımını gerçekleştireceği akıllı saati elektrokardiyografı ölçümü yapabilecek. Akıllı saatler bildiğiniz üzere son zamanların en popüler ürünleri arasında yer alıyor. Bununla beraber başarısını her geçen gün daha da artıran ve ülkemizde de kısa süre içerisinde geniş kitleler tarafından beğenileri toplayan Çinli akıllı cihaz üreticisi OPPO, bu yıl içerisinde ilk akıllı cep telefonunun tanıtımını yapacağını aylar öncesinden açıklamıştı. 

Daha sonrasında ise konu ile ilgili elde edilen bilgilere baktığımızda OPPO, akıllı saatinin 2020 yılının ilk çeyreğinde tanıtımının yapılacağı iddialarını doğruladı ve bu sayede gelecek iki ay içerisinde cihazın raflarda yerini alacağı durumu ortaya çıktı. Söz konusu OPPO akıllı saatin, Xiaomi Mi Watch'da olduğu gibi dikdörtgen kare şeklinde bir kadrana sahip olacağı zaten bilinen durumlar arasındaydı. Geçtiğimiz yıl içerisinde OPPO'da Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Brian Shen, yapmış olduğu bir Webio paylaşımında "dikdörtgen kadranlı akıllı saatlerin dairesel kadranlılardan çok daha iyi olduğunu çünkü ekrana çok daha fazla imgenin sığabildiğini ve bu bakımdan daha işlevsel olduklarını" dile getirmişti. Fakat buna rağmen geleneksel saatler gibi göründükleri için dairesel kadranlı akıllı saatlerin diğerlerine göre daha estetik gözüktüklerini dile getirmişti. 

Uygun fiyatlı Oppo F15 tanıtıldıUygun fiyatlı Oppo F15 tanıtıldı

OPPO'nun akıllı saati EKG ölçümü yapacak

Kısa süre süre tanıtımı gerçekleşecek olan OPPO markalı akıllı saatin EKG ölçümü yapma özelliği de olacak. Bu konuda bilgiler Çinli sosyal medya platformu Webio platformundan elde edildi. Elektrokardiyografi ölçümü özelliği son zamanlarda akıllı saatlerde kendini gösteren gelişmiş medikal teknolojiler arasında yer alıyor. Kalp hızı ölçümünde sıradan olan cihazlara göre çok daha detaylı bilgi veren ve bununla beraber birçok kalp hastalığının teşhisinde de hayati önem taşıyan söz konusu bu teknoloji ilk kez 2018 yılında Apple Watch 4 serisinde görmüştü.

Dahili EKG teknolojisi üzerine kurulan diğer akıllı saatler arasında ise Samsung Galaxy Active 2, Withings Move ECG ve Amazfit Verge 2 adlı ürünlerde yer alıyor. Eğer bu konu hakkındaki iddialar doğruysa OPPO'nun akıllı saati de EKG ölçümü özelliğine sahip olan akıllı saatler saatler arasında yer alacak. Söz konusu saatin tanıtımı hakkında henüz net bir bilgi yoktur fakat OPPO'nun yine bu yılın çeyreğinde tanıtmasını beklediğimiz Find X2 ile beraber tanıtımını yapması oldukça olağandır. OPPO kısa zaman içerisinde hem akıllı cep telefonları ile hem de diğer ürünleri ile kendini kanıtlayarak en az rakipleri kadar başarılı olduğunu göstermiş bulunuyor. 

 


Oppo'dan şaşırtıcı bir kamera tasarımıOppo'dan şaşırtıcı bir kamera tasarımı
OPPO Find X2’nin kamera özellikleri heyecan uyandırıyorOPPO Find X2’nin kamera özellikleri heyecan uyandırıyor
OPPO'nun iki yeni telefonu ilk kez Geekbench'te görüntülendiOPPO'nun iki yeni telefonu ilk kez Geekbench'te görüntülendi

PAYLAŞ