OPPO'dan kablosuz şarj teknolojisiyle ilgili çarpıcı açıklamalar - Haberler - indir.com

OPPO'dan kablosuz şarj teknolojisiyle ilgili çarpıcı açıklamalar

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-12 17:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çinli teknoloji üreticisi OPPO’nun merakla beklenen amiral gemisi akıllı telefonlarından olan OPPO Reno Ace cihazı hakkında yeni detaylar ortaya çıktı. Modelin sahip olduğu kablosuz hızlı şarj özelliğinin olumsuz bir etkisi olduğu ortaya çıktı. Bu söz konusu model Oppo Reno Ace, geçtiğimiz aylarda resmi olarak tanıtılmıştı. Cihaz çeşitli özellikleri ile ön plana çıksa da, daha çok sahip olduğu hızlı şarj teknolojisi ile dikkatleri üzerine toplamıştı. Öyle ki model kablo üzerinden 65W SuperVOOC hızlı şarj sistemine sahipti. Cihazın kablosuz şarj gücü tarafında ise tam 40W destek sunduğu biliniyor. Birçok modelin kablolu hızını bile kablosuz ile aşan bu model 4000 mAh’lik pili çok hızlı bir şekilde doldurabiliyordu.

OPPO’nun yüksek hızlı şarj özelliğinin zararı

ColorOS 7 güncellemesi alacak OPPO telefonlarıColorOS 7 güncellemesi alacak OPPO telefonları

Bu yüksek hızlı şarj her ne kadar iyi olsa da, 40W kablosuz şarj gibi yüksek hızların pilin fiziksel ömrünü 15W sistemlere göre çok daha ciddi oranda azaltıldığı OPPO tarafından belirtiliyor. Şarj / deşarj döngüsünde 15W’lık bir sistemin pil sağlığını yüzde 90’a kadar ve 40W’lık bir sistemin ise yüzde 70’e indirdiği belirtiliyor. Fakat bu durumun yine çok büyük bir problem oluşturması beklenmiyor. Öyle ki kullanıcılar sık bir şekilde telefon değiştiriyor ve Reno Ace modeline ilk elden sahip olan bir kişinin herhangi bir şarj problemi ile karşılaşması beklenmiyor.

OPPO’nun Reno Ace modelinin sunduğu özellikleri hatırlayacak olursak işlemci gücünü Snapdragon 855 Plus modelinden alan bu telefon 6.5 inç 1080P 20:9 90 Hz AMOLED bir ekran ile geliyor. Akıcı bir ekrana sahip olan cihazda 8 GB / 12 GB RAM ve 128 GB / 256 GB UFS 3.0 depolama alanı seçenekleri yer alıyor. Modelin ön tarafında 16 megapiksel selfie kamerasına sahip olan cihazın arka yüzeyinde ise 48 megapiksel + 13 megapiksel telefoto + 8 megapiksel ultra geniş açı + 2 megapiksel derinlik sensörü bulunuyor.


Resmi olarak tanıtılan OPPO A92 özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan OPPO A92 özellikleri ve fiyatı
OPPO Reno 3 ve Reno 3 Pro satışa çıkıyorOPPO Reno 3 ve Reno 3 Pro satışa çıkıyor

PAYLAŞ