OPPO'dan eğimli ekran duyuruldu - Haberler - indir.com

OPPO'dan eğimli ekran duyuruldu

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-29 19:03:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çin'in ileri gelen akıllı cep telefonu üreticilerinden OPPO, bugün içerisinde Şelale adlı ekran tasarımını resmi Twitter hesabı üzerinden duyurdu. Şelale tasarımında 88 derecelik bir eğim yer alıyor ve bu sayede söz konusu bu akıllı cihaz %100 ekran kasa oranına sahip olan en yakım akıllı cep telefonu modeli olma unvanına sahip olacak. Teknolojinin gelişmesi ile beraber akıllı cep telefonlarının ekranlarında çok ciddi değişiklikler ile karşılaşmaya başladık. Üstelik bu değişimler her geçen gün şirketleri daha da rekabete sokarak farklılaşmaya devam ediyor. 

Tam ekran kullanımını sunmayı amaçlayan akıllı cep telefonları 18:9 format ile başlayan bu süreçte çentik, kızak ve delikli bir ekran tasarımı ayrıca çok daha farklı bir yapıda karşımıza çıkıyor. Bu bilgilere rağmen OPPO, tanıtmış olduğu yeni yeni tasarım ile beraber yeni çıkacak eğimli akıllı cep telefonlarında bu eğimin üzerinde ekrana ayrılan kısım çok daha fazla olacak. Şu ana kadar üretilen eğimli telefonlarda eğimin bir noktasına kadar ekrana ayrılırken bir noktadan sonrasında ise çerçeve yer alıyor. Bu sebeple de ekran kasa oranında bir düşüş söz konusu oluyor.

Oppo Reno 10X Zoom Türkiye'de!Oppo Reno 10X Zoom Türkiye'de!

Yine OPPO tarafından üretilen Find X ile karşılaştırılan yeni akıllı cep telefonu oval bir tasarım yerine daha keskin hatlar ile karşımıza çıkacak gibi gözüküyor. Bunun yanı sıra tasarımın öne çıkmasını sağlayacak bir diğer detay ise, eğim sayesinde elde edilen daha ince yapı olacak. Çok daha canlı bir görüntü sunan yeni OPPO telefonun ekranının üzerinde herhangi bir kamera ya da sensör yer almayacak. Bu sistem akıllara cihazda ekran altı kamera teknolojisinin kullanılacağını getiriyor. Ekran altı kamera sisteminin patentini alan OPPO, Mobil Dünya kongresinde sahip olduğu bu teknolojiden söz etmişti. Ekran altı kamera teknolojisi sayesinde ekranın alt kısmına gizlenen kamera açıldığı anda üzerinde yanan pikseller söndürülüyor ve çok daha net bir görüntü elde ediliyor. 

Yüzde yüz ekran kasa oranı için çalışan markalar

Elde edilen sızıntılara göre Huawei, yakın zamanda tanıtımını yağacağı Mate 30 ve Mate 30 Pro modellerinde bulunması beklenen 90 derecelik eğim durumu söz konusu. Şöyle ki söz konusu bu akıllı cihazların yan çerçevesi tamamen ekrandan oluşacağı için gelecek günlerde yüzde yüz ekran kasa oranına yakın bir model ile karşı karşıya geleceğiz. OPPO ve Huawei markalarının haricinde herhangi bir şirketin sızıntısı mevcut değildir. Gelecek günlerde çok daha fazla bilgi elde edeceğiz gibi gözüküyor. 

Şelale ekranın olumlu ve olumsuz yönleri

OPPO'nun yeni akıllı cihazınızda yer alacak olan şelale ekran tasarımının günlük kullanımda artısı oldukça fazladır. Film seyretme, video seyretme, oyun oynama ya da normal günlük kullanımda bu tasarım kullanıcılara çok profesyonel bir kullanım sunacak. Ekranın eğimli bir şekilde tasarlanması çok fazla el ile temas gerektirdiği için uzun süreli kullanımda sorun yaşatıp yaşatmayacağı bir soru işareti olsa da şu an için oldukça beğenilen bir tasarım olduğunu da belirtmek gerekiyor. 

 




Oppo Yeni Telefonlarında Gizli Kamera KullanacakOppo Yeni Telefonlarında Gizli Kamera Kullanacak
Oppo'dan Çentiği Kaldıracak Efsane TeknolojiOppo'dan Çentiği Kaldıracak Efsane Teknoloji
Oppo kamera için Wimbledon ile anlaştıOppo kamera için Wimbledon ile anlaştı

PAYLAŞ