Oppo'da Katlanabilir Telefon Pazarına Giriyor - Haberler - indir.com

Oppo'da Katlanabilir Telefon Pazarına Giriyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-12 10:04:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Bu sene bir çok teknoloji şirketi katlanabilir ekran teknolojisi üzerinde çalışmalara yoğunlaştı. Geleceğin teknolojisi gözüyle bakılan bu oluşumun öncüleri Samsung, Huawei, LG gibi teknoloji devi şirketlerdi. Büyük markalarına arasında ciddi bir rekabete dönüşen bu savaşa farklı şirketlerinde dahil olmayı planladığı öğrenildi. Geçtiğimiz gün yayınlanan raporlara göre, Oppo'nun da katlanabilir telefon ile ilgili bir patent aldığı ortaya çıktı.

Oppo farklı dönemlerde de katlanabilir telefon patenlerini ortaya sunmuştu. Hatta bu gelişmelerin ardından markanın katlanabilir telefonlarından biri olan Weibo ile ilgili olarak, Oppo'nun başkan yardımcısı Biran Shen tarafından tanıtılmıştı. Ancak bu açıklamadan sonra cihazın Huawei Mate X ile olan benzerliği büyük bir tepki görmüştü. Şirket bunun üzerine katlanabilir telefon teknolojisinde daha farklı tasarımların üzerine yoğunlaştı.

Çentikli Ekrana Sahip Oppo R15 Serisi GeliyorÇentikli Ekrana Sahip Oppo R15 Serisi Geliyor

Oppo Katlanabilir Ekran İçin Pop-Up Patenti Aldı!

Katlanabilir telefon rekabetinde yeni isim: Oppo

"Go Dijital Dünya Fikri Mülkiyet Ofisi"nde pop-up ön kameraya sahip bir katlanabilir telefon patentinin olduğu ortaya çıktı. Bu patentte yer alan bilgilere göre kamera ekran açıldığında ön kamera görevi görürken, kapatıldığında ise arka kamera görevi görebilen son derece yeni bir tasarıma sahip.

Buda cihazın çentiksiz ekran tasarımda sunulmasına son derece yardımcı olan bir kamera detayı olarak, katlanabilir telefonlar için önemli bir avantaj haline gelebilecek olsa da, pop-up kamera dışında cihazın Huawei Mate X'e benzer bir cihaz olabileceği konusunda endişe uyandırıyor.

Dünyanın en büyük akıllı telefon markalarından birisi olan OPPO, Türkiye'de

Ayrıca tasarımın avantajı kadar ne yazık ki dezavantajı da bulunuyor. Buda cihazda sadece bir kamera bulunduğu için, ekran açıkken kameranın arka kamera olarak kullanılamaması olarak karşımıza çıkıyor. Bu durum geniş açılı fotoğraf çekmeyi sevenler ve fotoğraf çekerken daha büyük bir ekran tercih edenler için sorun yaratacak bir özellik. Ancak bu sorun dışında cihaz görüntülü konuşma ve geniş ekranlı selfieler için de kullanıcısına benzersiz bir deneyim sunabilir.

Ancak ne yazık ki şuan da cihazın donanımsal özellikler hakkında raporda yer alan hiçbir bilgi yok. Bu nedenle Oppo'nun bu tasarımı pazara çıkarıp çıkarmayacağı hakkında kesin bir bilgi söylemek mümkün olmasa da, katlanabilir ekran teknolojisinde çalışmalar sürdüren Oppo'nun ilerleyen zamanlarda yeni bir cihazla resmi bir şekilde karşımıza çıkma ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu söyleyebiliriz.


Oppo Katlanabilir Telefonu MWC 2019'da GeliyorOppo Katlanabilir Telefonu MWC 2019'da Geliyor
Huawei Mate X 5G Hız Testi Sonucu Göz KamaştırıyorHuawei Mate X 5G Hız Testi Sonucu Göz Kamaştırıyor

PAYLAŞ