Oppo'da 5G için sayım başladı - Haberler - indir.com

Oppo'da 5G için sayım başladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-29 15:40:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Akıllı Telefonlar

5G teknolojisine yönelik pek çok marka tarafından çalışmalar uzun zamandan beri yapılırken, akıllı telefon üreticileri de bu teknolojiye ayak uydurmaya başladı. Oppo tarafından yapılan açıklamalarda 5G için geri sayıma geçildiği ifade edildi.

5G ile ilgili son dönemlerde ciddi bir bilgi akışı yaşanırken yeni bir gelişme Oppo’dan geldi.  Telefon üreticilerinin bu yönde çalışmalar olduğu uzun zamandan beri bilinse de markalar tarafından herhangi bir açıklama yapılmıyordu. Bugüne kadarki süreç içerisinde Samsung, Xiaomi, Vivo ve Huawei tarafından yapılan açıklamalarla bu markaların 5G’ye geçeceği öğrenilmişti. Bu listeye son olarak ise Oppo dahil oldu.

Oppo A7'nin Tüm Özellikleri Belli OlduOppo A7'nin Tüm Özellikleri Belli Oldu

Oppo 5G’ye ne zaman geçiyor?

Oppo tarafından yapılan açıklamalarda üreticinin 2020 yılı itibari ile 5G desteği sağlayacağı ifade edildi. Bu yıl itibari ile çıkarılacak yeni modellerde 5G teknolojisini kullanmak mümkün olacak. Pek çok üreticinin 2019 ve 2020 yılları arasında bu geçişi yapması öngörülüyor. Telefonlarda kullanılacak 5G destekli yonga setleri ise 2019 yılı itibari ile üretilmeye başlanacak.

BTK başkanından 5G açıklaması 

5G hizmeti ne zaman sunulacak?

Telefon üreticileri bu geçiş için şimdiden hazırlıklarını tamamlamış olsa da 5G’nin resmi olarak ne zaman sunulacağı tam olarak bilinmiyor. Özellikle Türkiye’de 4G desteği olmasa da 4G destekli telefonlar uzun zamandan beri satışa çıkmıştı. Fakat 5G için Türkiye’deki resmi açıklamalar büyük bir merak uyandırdı. Öyle ki yapılan açıklamalarda 5G’ye ilk geçen ülkeler arasında Türkiye’nin olacağı belirtilmişti.

Haftanın en çok tercih edilen telefon modelleri 


Oppo R17, Avrupa'da RX17 adını alacakOppo R17, Avrupa'da RX17 adını alacak
Oppo, Katlanabilir Telefon Patenti AldıOppo, Katlanabilir Telefon Patenti Aldı

PAYLAŞ