OPPO Yeni Nesil Hızlı Şarj Teknolojisini Tanıttı - Haberler - indir.com

OPPO Yeni Nesil Hızlı Şarj Teknolojisini Tanıttı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-28 15:00:12
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

OPPO yeni nesil hızlı şarj teknolojisini 27 Temmuz tarihinde resmen tanıttı.

Son dönemlerde hızlı şarj teknolojileri yönelik gelişmeler oldukça hızla. Farklı markalar tarafından yapılan tanıtımlar ile gelecekte şarj sorunlarının büyük oranda ortadan kalkacağı net olarak görülürken son yenilik OPPO’dan geldi. Flash Charge Open Day etkinliğinde özel bir tanıtım yapan şirket, OPPO VOOC Hızlı Şarj Teknolojileri Baş Mühendisi Jeff Zhang’ın özel sunumuyla yeni teknolojisini tüm detaylarıyla aktardı.

OPPO A93s 5G tanıtıldı: İşte özellikleri ve fiyatıOPPO A93s 5G tanıtıldı: İşte özellikleri ve fiyatı

Yeni Teknoloji Kapsamlı Bir Çözüm Sunacak

“OPPO'nun VOOC Hızlı Şarj teknolojisiyle ilgili yaptığı geliştirmeler; şarj adaptörü, şarj kablosu, güç devresi, pil ve daha fazla çözümü içeren hızlı şarj sistemi bütünündeki yeniliklere dayanıyor. VOOC hızlı şarj teknolojisi, kablosuz ya da kablolu şarj kullanımı fark etmeksizin, elektronik cihazların şarj edilmesi söz konusu olduğunda artık en uç şartlarda bile çok çeşitli ihtiyaçları karşılayabiliyor." diyerek mevcut yenilikleri net bir şekilde ifade eden Jeff Zhang, OPPO’nun özel teknolojisiyle elektronik cihaz kullanımlarındaki verimliliğin daha da artacağını söyledi.

Özellikle hızlı şarj teknolojilerinde en çok önemsenen durumların başında güvenlik geldiğinden dolayı OPPO tanıtımında bu bölüme özellikle daha fazla yer ayırdı. Açıklamalara göre yeni hızlı şarj teknolojisinde 5 katlı güvenlik koruma sistemi kullanılacak. Düşük empedanslı sigorta,  Galyum Nitrür (GaN) anahtarlar, dahili seri iki hücreli tasarımı, pil güvenliği algılama çipi ve kompozit akım kolektörünün yer alacağı yeni sistem, böylece çok yönlü bir kontrol ve koruma sağlayacak. Özellikle pil güvenliği algılama, gerçek zamanlı olarak yapacağı takip sayesinde voltaj değişimlerini algılayacak ve cihazın bu değişikliklerden olumsuz bir şekilde etkilenmesini önleyecek. Üstelik telefondaki mevcut algoritma ve sistemler tarafından giderilemeyecek olası arızalarda kullanıcıların ne yapması gerektiği özel bildirimler ile iletilecek. 

OPPO’nun Hızlı Şarj Teknolojisinde Akıllı Şarj Sistemi kullanılacak

Hızlı şarj ile birlikte geliştirilen akıllı şarj sistemi, cihazların şarj olurken en güvenli aralıklarda şarjda kalmasını sağlayacak. Böylece özellikle hızlı şarj teknolojisi ile bataryalarda meydana gelen olumsuzluklar ortadan kaldırılacak ve bataryalar daha uzun süre sorunsuz bir şekilde kullanılabilecek. Açıklamalara göre bataryalarda 1500 şarj döngüsünden sonra dahi bataryanın orijinal kapasitesi yüzde 80'in üzerinde kalacak. En soğuk ve en sıcak ortamlarda dahi en ideal şarj şartlarını sağlayan yeni OPPO teknolojisi, böylece hızlı şarj teknolojisini kullanmak isteyenler için de pek çok soru işaretini ve tedirginliği ortadan kaldırıyor. 

OPPO yeni teknolojisine ilk olarak hangi modellerde yer vereceğini aktarmadı.



PAYLAŞ