OPPO yeni ekran altı kamera teknolojisini tanıttı - Haberler - indir.com

OPPO yeni ekran altı kamera teknolojisini tanıttı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-05 15:30:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Akıllı telefon pazarının devlerinden OPPO yeni ekran altı kamera teknolojisini tanıttı.

Akıllı telefon piyasasının en çok konuşulan yeniliklerinden bir tanesi, ekran altına gömülü kamera teknolojisi. ZTE’nin hayatımıza kazandırdığı bu teknoloji kısa sürede diğer şirketlerinde ilgisini çekti. Ama ön kameranın ekrana gömülmesi, kameranın gömüldüğü bölgede bazı renk değişimi gibi sorunları da beraberinde getirmişti. Bir süredir bu teknolojiyi iyileştirmeye çalışan OPPO ise yeni nesil bir teknoloji duyurdu.

OPPO A93s 5G tanıtıldı: İşte özellikleri ve fiyatıOPPO A93s 5G tanıtıldı: İşte özellikleri ve fiyatı

Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre şirketin yeni nesil ekran altı kamera teknolojisi, ekranın bütünlüğünden ödün vermeyecek biçimde tasarlandı. Bunun için OLED ekran panelinde daha küçük pikseller kullanmaya karar veren OPPO, ekranın her yerinde 400 ppi piksel yoğunluğu sunmayı başardığını açıklıyor. Şirket bu sayede kullanıcılara eksiksiz bir deneyim sunmuş olundu.

OPPO'nun yeni nesil ekrana gömülü kamera teknolojisi, gerçek uçtan uca ekran deneyimi sunuyor

Merakla beklenen OPPO Reno 6 ailesi duyuruldu

Çin merkezli şirket bugün geliştirdiği teknolojinin neler sunduğunu göstermek için bir ekran görüntüsü paylaştı. Bu görüntüde bir metin örneği paylaşan şirket, nasıl kesintisiz bir deneyim sunduğunu da gözler önüne serdi. Yukarıdaki fotoğrafta da görüldüğü gibi, ön kameranın eklenmiş olduğu bölümde hiçbir görüntü farklılığına neden olmuyor.

Ön kameraların ekran altına gömülü olmasında en büyük sorunu, ışık geçirgenliğin düşmesi nedeniyle yaşanan performans sorunlarıydı. Piksel boyutunu küçülterek bu sorunun üstesinden geldiklerinin altını çizen OPPO yöneticileri, aynı telefonla çekilmiş olan bir fotoğrafın örneğini paylaştılar. Paylaşılan görüntüler OPPO'nun yeni nesil ekran altına gömülü ön kamerasının hiç de fena olmayan bir performans sunduğunu gösteriyor. ZTE tanıttığı Axon 20 5G isimli ekran altına gömülü ön kameralı telefonunun bile bu kadar iyi performans sunmadığını söylemek yanlış olmaz.

Yeni teknolojini bugün tanıttan OPPO, yeni nesil ekran altına gömülü ön kamera teknolojisinin ne zaman kullanıma sunulacağına dair bir açıklama yapmadı. Bu teknolojiye sahip olacak ilk modelin ne olacağı da şimdilik bilinmiyor. OPPO, bu teknolojisiyle yakın bir gelecekte akıllı telefon dünyasındaki yerini çok daha güçlendirebilir gibi duruyor. Şirket hakkındaki gelişmelerden sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.


OPPO Yeni Nesil Hızlı Şarj Teknolojisini TanıttıOPPO Yeni Nesil Hızlı Şarj Teknolojisini Tanıttı
OPPO ekran altı kamera üzerinde çalışıyorOPPO ekran altı kamera üzerinde çalışıyor

PAYLAŞ