OPPO yeni bir akıllı telefon patenti aldı - Haberler - indir.com

OPPO yeni bir akıllı telefon patenti aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-12 15:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Son yılların başarılı isimlerinden OPPO, Wi-Fi'den binlerce kat daha yüksek bağlantı hızları vadeden Li-Fi teknolojisine sahip olacak bir akıllı cep telefon patenti aldı. Patentin gerçek bir ürün olarak karşımıza çıkıp çıkmayacağı ise henüz bilinmiyor. 5G bağlantı desteği, günümüzde üretilen amiral gemisi akıllı cep telefonlar için (global versiyonda) standart hale gelmiş durumdadır. Hatta özellikle MediaTek'in yeni Dimensity işlemcileri sayesinde artık orta segmentteki bazı fiyat performans orantılı telefonlar dahi 5G bağlantı desteği ile raflarda yerini alıyor. 

5G, potansiyel olarak gigabit/saniye (Gbps) seviyesinde olan bağlantı hızları vadediyor olsa da günümüzde hala büyük boyutlu dosyaları indirmek için mobil veriden çok Wi-Fi ağları kullanılıyor. Bundan dolayı pratikte kablosuz geniş bant ağ hızlarının artışı, mobil ağ hızı artışından daha önemli durumda.

Oppo A72 5G Geekbench'te görüntülendiOppo A72 5G Geekbench'te görüntülendi

Oppo'dan Li-Fi destekli akıllı telefonun geliyor

Birçok kişinin akıllı cep telefonunda Wi-Fi 5 için destek bulunuyor ve çok daha hızlı bir bağlantı vadeden Wi-Fi 6 da yavaş yavaş yaygınlaşmaya başlamış durumda. Peki Wi-Fi’dan çok daha yüksek hızlar vadeden Li-Fi teknolojisini hiç duymuş muydunuz? Bazılarınız bu teknolojiyi duymuş olsa da kesin olan bir şey var ki henüz hiçbirimiz bunu kullanma fırsatı bulamadık. Çinli akıllı telefon şirketi OPPO da kullanıcıların mobil ağlardan çok kablosuz ağlara bağlandığını fark etmiş olacak ki Li-Fi destekli bir akıllı telefon için patent aldı. LetsGoDigital tarafından aktarılan bilgilere göre OPPO’nun Li-Fi destekli akıllı telefonunun arkasında, kamera modülünün yanında ya da cihazın üstünde, çerçeveye gömülü halde bir Li-Fi sensörü yer alıyor.

Li-Fi, Wi-Fi'den 10 bin kat hızlı bağlantı sunabilir

Li-Fi, veri almak için ışığa ihtiyaç duyduğu için OPPO'nun konsept akıllı cep telefonunda dışa bakan bir Li-Fi sensörü bulunuyor. Bu, sensörü darbelere karşı bir miktar daha güvensiz kılıyor olsa da sunacağı hız ve yeni nesil güvenlik teknolojileri, yakın gelecekte Li-Fi teknolojisinin güvenle kullanılmasını sağlayabilir. 

Wi-Fi, kablosuz internet bağlantısı için radyo sinyallerini kullanırken; Li-Fi teknolojisi özel bir LED lambadan yayılan ışığı kullanıyor. Yapılan açıklamalara göre Li-Fi ile elde edilen bağlantı hızı, Wi-Fi bağlantı hızının 10 bin katına kadar çıkabiliyor. Li-Fi ile ilgili şu an için elde edilen bunlarla kısıtlıdır. 


OPPO Watch'ın Avrupa fiyatı belli olduOPPO Watch'ın Avrupa fiyatı belli oldu
Global” OPPO Reno4 Pro için bilinen tüm detaylarGlobal” OPPO Reno4 Pro için bilinen tüm detaylar
OPPO A91 Türkiye'de satışa çıkıyorOPPO A91 Türkiye'de satışa çıkıyor

PAYLAŞ