OPPO ve Vodafone'la iş birliği yapıyor - Haberler - indir.com

OPPO ve Vodafone'la iş birliği yapıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-19 17:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çinli teknoloji üretici şirket OPPO, Avrupa pazarı için önemli bir iş birliğine gitti. OPPO, İngiliz telekomünikasyon şirketi olan Vodafone ile bir iş birliğine gittiğini resmi olarak duyurdu. Çin’in bir başka önde gelen teknoloji üreticisi olan Huawei’nin sunduğu yeni akıllı telefon modellerinde Google Play Hizmetlerinin bulunmaması ve kullanılamaması sebebiyle Çin haricindeki pazarlarda çeşitli zorluklar yaşanıyor. Bu durumda ise rakip Çinli şirketler için Huawei karşısında büyük bir fırsat anlamına geliyor. Bu şirketler arasında BBK Holding’in kapsamında yer alan Vivo’nun kardeş markası OPPO yer alıyor.

Şirketin bugün gerçekleştirmiş olduğu duyuru ile akıllı telefonlarını Avrupa’ya getirmek için Vodafone ile iş ortaklığına gittiklerini açıkladı. Bu anlaşmanın geçerli olacağı ülkeler arasında Türkiye’de yer alıyor.

OPPO'dan kablosuz şarj teknolojisiyle ilgili çarpıcı açıklamalarOPPO'dan kablosuz şarj teknolojisiyle ilgili çarpıcı açıklamalar

Vodafone ile OPPO iş ortaklığına gitti

Tech Crunch’ta yer alan habere göre Mayıs ayında başlayan anlaşma ile beraber OPPO’nun sadece 5G destekli üst seviye amiral gemisi akıllı telefonları değil, ayrıca fiyat performans yapıya sahip orta segment telefonları da odaklı cihazları Almanya, Birleşik Krallık, Hollanda, İspanya, Türkiye, Portekiz ve Romanya gibi ülkelerde satışa sunacak. Vodafone geçtiğimiz yıl Huawei ve ABD arasında yaşananlardan sonra Huawei donanımlarını Birleşik Krallık’taki 5G ağlarından çekmişti. Operatör bundan böyle OPPO cihazları ile 5G yarışındaki yerini almayı hedefliyor. Ortaklar, koronavirüs salgınının devam etmesi sebebiyle online satış kanallarını birlikte araştıracaklar.

Huawei’nin sonrasında Çin’de en fazla telefon satışı yapan ikinci marka olan OPPO, 2018’in ortaklarında girdiği Avrupa pazarında da sürekli bir yükseliş halinde ilerliyor. OPPO, Avrupa’daki ilk 5G akıllı telefonu şirketlerden birisi olmuştu. Analizlere göre OPPO Avrupa’da %2’lik Pazar payı ile bulunuyor. OPPO’nun özellikle Avrupa pazarına girişi ile beraber gerek sunduğu tasarımlar gerekse donanım özellikleri ile modellerinde başarı  yakalaması hedefleniyor.


OPPO Reno 4 hakkında ilk sızıntılarOPPO Reno 4 hakkında ilk sızıntılar
OPPO Find X2'nin ekranı nasıl geliştirildi?OPPO Find X2'nin ekranı nasıl geliştirildi?

PAYLAŞ