Oppo, uygun fiyatlı yeni telefonları A91 ve A8'i duyurdu - Haberler - indir.com

Oppo, uygun fiyatlı yeni telefonları A91 ve A8'i duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-21 10:59:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Çinli akıllı cihaz üreticisi Oppo, yeni iki akıllı cep telefonu ile tüketicinin karşısına çıkıyor. Cihazların biri A91 diğeri ise A8. Söz konusu bu akıllı cep telefonlar 26 Aralık tarihinde satışa sunulacak. Akıllı cep telefonu pazarı geçtiğimiz yıllara oranla özellikle 2019 yılında büyük bir Çin baskısı ile karşı karşıya kaldı. Şöyle ki Çinli akıllı cep telefonu üreticileri özellikle 2019 yılı içerisinde pazara sürdükleri akıllı cep telefonları ile dünya pazarında dikkatleri üzerine topladı. 2019 yılında adından sıklıkla söz ettiren akıllı cihaz üreticilerinden biri de şüphesiz yine Çinli üretici Oppo oldu. Dünya pazarında olduğu gibi Türkiye pazarında da büyük bir başarı yakalayan Oppo bu başarısını kaybetmemek adına çalışmalarına hızla devam ediyor. 

Çinli akıllı cep telefonu üreticisi Oppo, bugün itibariyle düzenlediği bir etkinlik kapsamında iki yeni akıllı cep telefonu modelini duyurdu. Etkinlikte duyurulan telefonlardan birinin adı A91 olarak belirlenirken diğerinin adı ise A8 olarak belirlendi. Oppo'nun bu yeni iki akıllı cep telefonlarının teknik özellikleri hakkında bilgi edinmek için sizde yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

Oppo AR Gözlüğü duyurulduOppo AR Gözlüğü duyuruldu

Oppo A91 özellikleri

Oldukça şık ve ince tasarımı ile dikkatleri üzerine toplayan A91 adlı model, beyaz, siyah ve kırmızı olmak üzere üç farklı renk seçeneği ile karşımıza çıkıyor. Sadece 172 gram ağırlığında olan Oppo A91, 6.4 inç boyutunda ekran özelliğine sahip olup AMOLED bir ekrana sahiptir. Bu cihazın ekranı ile kullanıcılara 1080 çözünürlük sunuluyor. Mediatek Helio P70 işlemci sisteminin kullanıldığı Oppo A91, 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanı ile beraber üretildi. Android 9.0 tabanlı ColorOS 6.1 arayüzünün yer aldığı söz konusu bu akıllı cihazda 4.000 mAh gücünde bir batarya bulunuyor. VOOC 3.0 flaş şarj desteğine sahip olan bu akıllı telefon güçlü bataryası sayesinde yarım saat içerisinde yüzde 50 oranında şarj olma özelliğinin yanı sıra aynı zamanda oyun oynama esnasında ısınma sorunu yaşatmıyor.

A91'in ön kamerasında tüketiciyi 16 MP çözünürlük bulunuyor. Cihazın arka kısmında ise dikey pozisyonda dörtlü bir kamera sistemi yer alıyor. Bu kamera sistemi sırası ile 48 MP ana kamera, 8 MP çözünürlüğünde 119 derece ultra geniş açılı sensör ve 2 adet de 2 MP sensör özellikleri kameralar yer alıyor. Video çekme esnasında titreme engeli özelliği sunan Oppo A91 adlı akıllı cihazda birçok yeni teknoloji ürünü de yer alıyor. Telefonun oyun severlere yaptığı sürpriz ve en dikkat çeken özelliklerinden biri de oyuncuların benzersiz oyun deneyimi yaşamaları için Game Boost 2.0 şeklinde adlandırılan eşsiz bir özellik sunuyor olmasıdır. Cihazın üzerinde yer alan parmak izi okuyucu sistemi öncekilere göre çok daha gelişmiş durumdadır. 

Söz konusu bu gelişmiş özelliklere sahip olan yeni Oppo cihazının fiyatı resmi olarak açıklanmış olmasa da cihazın 285 yani yaklaşık olarak 1.700 TL + vergiler ile karşımıza çıkacağı düşünülüyor. 

Oppo A8 özellikleri

Oppo A91'e oranla daha düşük özellikler ile üretilen Oppo A8, 6.5 inç boyutuna sahip olup HD+ çözünürlük ile karşımıza çıkıyor. 8 çekirdekli bir işlemci sisteminden güç alan A8, 4 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip olarak karşımıza çıkıyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda cihazın parmak izi sensörü A91'in aksine ön yüzeyde değil cihazın arka kısmında yer alıyor. 

 

Oppo A8'in ön kısmında yer alan kamera 8 MP, arka kısmında yer alan kameralar ise sırasıyla 12 MP çözünürlüklü ana kamera, 8 MP ve 2 MP çözünürlüğünde iki farklı kamera daha yer alıyor. 4.230 mAh bataryaya sahip olan Oppo A8, 10 watt şarj desteği ile kullanıcılara güçlü bir şarj özelliği sunuyor. Yine A91'in aksine A8'in fiyatı açıklandı. Cihazın fiyatı 171 dolar olup yani yaklaşık olarak 1000 TL + vergiler şeklinde karşımıza çıkacak. 

 




Oppo Reno 3 serisinin tanıtım tarihi resmen açıklandıOppo Reno 3 serisinin tanıtım tarihi resmen açıklandı
Oppo Find X2 çıkış tarihi ve özellikleri belli olduOppo Find X2 çıkış tarihi ve özellikleri belli oldu
Oppo Reno 3 Pro'nun resmi basın görselleri paylaşıldıOppo Reno 3 Pro'nun resmi basın görselleri paylaşıldı

PAYLAŞ