OPPO Türkiye'deki yatırımlarına 50 milyon dolarla başlayacak - Haberler - indir.com

OPPO Türkiye'deki yatırımlarına 50 milyon dolarla başlayacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-25 16:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Dünyanın en büyük ve başarılı akıllı cep telefon üreticileri arasında yer alan Çin merkezli Oppo, Türkiye'ye yatırım kararı aldı. Şirketin vermiş olduğu bu kararın altında Oppo'nın Türkiye'de büyüme durumu söz konudur. Son dönemler içerisinde adım adım yükselen akıllı telefon üreticilerinden biri OPPO oldu. Firmanın büyümesine paralel olarak gerçekleştirmeyi planladığı yatırımların hedefinde ise Türkiye bulunacak. OPPO, yatırımlarını ülkemizde daha da artıracak.

Dünya çapında yakın zaman içerisinde 50'tan fazla ülkede hedefleri olan OPPO, Türkiye'ye de çeşitli yatırımlar yapacak. Konu hakkında yapılan açıklamada OPPO Türkiye Genel Müdürü Weijian Zhou, OPPO'nun bir süredir Türkiye'de daha fazla yatırım yapmayı düşündüğünün altını çizdi.

Resmi olarak tanıtılan OPPO Reno Pro 5G özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan OPPO Reno Pro 5G özellikleri ve fiyatı

Yakın zamanda daha fazla bilgi sunulacak

Zhou açıklamasında, "Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı yetkilileriyle olumlu görüşmeler yaptıktan sonra yatırım kararımızla ilgili yakında sizlerle daha fazla bilgi paylaşmayı umuyoruz. Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığına da gösterdikleri çaba ve olumlu destekleri için teşekkür ederiz." dedi.

OPPO, geçtiğimiz yıl Türkiye'de yer aldı. OPPO Türkiye Genel Müdürü Zhou, daha önce de konu hakkında yapmış olduğu açıklamada Avrupa'da en çok satış yapılan ülkenin Türkiye olduğunu ve bölge içerisinde Türkiye'ye ayrı bir önem verdiklerini de dile getirdi. OPPO ile ilgili daha önce de sektörden gelen çeşitli bilgiler ülkemizin yatırım için merkez olabileceğini gösteriyordu. Çinli firmanın bazı modelleri ise tamamen ülkemizde üretileceğine dair ciddi iddialar vardı. 

İddialara göre yatırım 50 milyon dolarla başlayacak

Sektörde dolaşan haberlere göre OPPO'nun ülkemizde yapacağı yatırımlar için ilk aşamada 50 milyon dolarlık bir bütçe ayrılması söz konusu olacak. Markanın bazı modelleri ülkemizde üretilip Avrupa'ya ve dünyanın geri kalanına da ihraç edilecek. Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Samsung da ülkemizde yatırım yapmayı planlıyor fakat Koreli firma daha küçük bir yatırım yaparak başlayacak. İlk olarak ise bir taşeron tarafından bu yapılacak olan üretimde faaliyetlerin montaj odaklı olması bekleniyor. Gelecek günlerde daha detaylı bilgilerin gün yüzüne çıkması bekleniyor. 

 


OPPO'nun üç kez katlanabilen telefonun tasarımı ortaya çıktıOPPO'nun üç kez katlanabilen telefonun tasarımı ortaya çıktı
OPPO A15s'in fiyatı ve tasarımı ortaya çıktıOPPO A15s'in fiyatı ve tasarımı ortaya çıktı
Samsung ve Oppo, Türkiye’ye fabrika kurmaya hazırlanıyorSamsung ve Oppo, Türkiye’ye fabrika kurmaya hazırlanıyor

PAYLAŞ